logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHELATY ŻELAZA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2015
Autorzy: Elżbieta Kozik, Ewelina Wojciechowska, Anna Golcz, Elżbieta Mieloszyk
Tytuł: Zawartość wybranych mikroskładników w liściach sałaty (Lactuca sativa L. var. capitata L.) w zależności od poziomu i postaci zastosowanego żelaza
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 1, art. 13, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_13.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Ogrodnictwo
Polskie słowa kluczowe: sałata ; siarczany żelaza ; chelaty żelaza ; cynk ; mangan ; miedź
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2014
Autorzy: Elżbieta Kozik, Ewelina Wojciechowska, Elżbieta Mieloszyk
Tytuł: Wpływ zróżnicowanego żywienia żelazem na plon i zawartość żelaza w liściach sałaty (Lactuca sativa L. var. capitata L.) uprawianej w podłożu torfowym
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 4, s. 35-42, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 marca 2015].
Polskie słowa kluczowe: sałata ; siarczany żelaza ; chelaty żelaza ; poziom żelaza
Angielskie słowa kluczowe: lettuce ; iron sulfates ; iron chelates ; iron level
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Kozik, Ewelina Wojciechowska, Elżbieta Mieloszyk, Michał Zieleziński
Tytuł: Changes in content of iron in leaves of lettuce (Lactuca sativa L.) after application of mineral and chelated iron compounds
Tytuł równoległy: Zmiany zawartości żelaza w liściach sałaty (Lactuca sativa L.) po zastosowaniu mineralnych i chelatowych związków żelaza
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15-17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 190-191
Polskie słowa kluczowe: siarczany żelaza ; chelaty żelaza ; sałata ; skład chemiczny
Angielskie słowa kluczowe: iron sulphates ; iron chelates ; lettuce ; chemical composition
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP