logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHÓW EKOLOGICZNY
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Gornowicz, Karol Węglarzy, Lidia Lewko, Tomasz Szablewski
Tytuł: Cechy mięsne i rzeźne kurcząt z chowu ekologicznego
W: XLI Dni Przemysłu Mięsnego pt. "O dobre imię polskiego mięsa" oraz Sympozjum Naukowo-Techniczne pt. "Postęp w Technologii Mięsa. Nauka-Praktyce 2014" : Warszawa, 22 maja 2014.
Adres wydawniczy: Warszawa : [Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego], 2014
Szczegóły: s. 32-33
Polskie słowa kluczowe: kurczęta rzeźne ; chów ekologiczny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2013
Autorzy: Helena Kontecka
Tytuł: Drób
W: Propedeutyka produkcji rolniczej : Podręcznik dla studentów pozarolniczych kierunków studiów / Pod red. nauk. Walentego Poczty, Wawrzyńca Czubaka, Czesława W. Muśnickiego, Janusza T. Buczyńskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 234-242, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-683-0
Polskie słowa kluczowe: drób ; hodowla zwierząt ; chów zwierząt ; systemy chowu ; chów ekologiczny ; produkcja jaj ; produkcja mięsa
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2012
Autorzy: Tomasz Szablewski, Ewa Gornowicz, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Ekologiczny chów niosek zapewnieniem dobrostanu kur
W: VIII Poznańskie Forum Zootechniczno-Weterynaryjne "Dobrostan zwierząt - współczesne wyzwania dla hodowców i lekarzy weterynarii" : Poznań, 19 kwietnia 2012.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2012
Szczegóły: s. 54
Polskie słowa kluczowe: chów ekologiczny ; dobrostan zwierząt ; kury nioski
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2012
Autorzy: Tomasz Szablewski, Ewa Gornowicz, Kinga Stuper-Szablewska, Magdalena Rudzińska, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Jaja z ekologicznego chowu kur niosek jako źródło składników prozdrowotnych
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 106
Polskie słowa kluczowe: jaja ; chów ekologiczny ; kwasy tłuszczowe ; kwasy fenolowe ; pierwiastki chemiczne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP