logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CELIAKIA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2014
Autorzy: Julita Reguła, Angelika Śmidowicz
Tytuł: Ocena zwyczajów żywieniowych i częstotliwości spożycia produktów spozywczych przez kobiety chore na celiakię stosujące dietę bezglutenową
W: Bromatologia dla społeczeństwa XXI wieku : XXIII Sympozjum Bromatologiczne, Kraków, 10-12 września 2014, Program i streszczenia wystąpień / Red. nauk. Paweł Zagrodzki.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Malamut, 2014
Szczegóły: s. 93
ISBN: 978-83-934442-5-0
Polskie słowa kluczowe: celiakia ; dieta bezglutenowa ; częstotliwość spożycia ; zwyczaje żywieniowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2014
Autorzy: Julita Reguła, Angelika Śmidowicz
Tytuł: Frequency of consumption of food products among individuals suffering from celiac disease, consuming gluten-free diet
Tytuł równoległy: Częstość spożycia produktów spożywczych przez osoby chore na celiakię stosujące dietę bezglutenową
Źródło: Nauka Przyr. Technol. - Dokument elektroniczny - 2014, t. 8, z. 2, art. 22, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_8_22.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; celiakia ; stan odżywienia
Angielskie słowa kluczowe: food products ; celiac disease ; nutritional assessment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2013
Autorzy: Julita Reguła
Tytuł: Celiakia - jakie produkty i przetwory wybrać?
Źródło: Food Forum. - 2013, nr 1, s. 142-144,146-147, il., bibliogr.
p-ISSN: 2299-6346
Polskie słowa kluczowe: choroby człowieka ; choroba trzewna ; celiakia ; żywienie człowieka ; dieta ; dieta bezglutenowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2013
Autorzy: Marzanna Hęś, Anna Jędrusek-Golińska, Danuta Górecka, Joanna Kobus-Cisowska, Marta Zając
Tytuł: Badanie wiedzy żywieniowej osób z celiakią i uczuleniem na gluten z terenu Poznania
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 2, s. 389-392, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 26 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: celiakia ; gluten ; żywność bezglutenowa
Angielskie słowa kluczowe: coeliac disease ; gluten ; gluten-free food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP