logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CAŁOZIARNOWA MˇKA JĘCZMIENNA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietl/ukryj etykiety | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2015
Autorzy: Alicja Kawka, Anna Patelska, Damian Jakubowski
Tytuł: Całoziarnowa m±ka jęczmienna w produkcji pieczywa prozdrowotnego
W: Bezpieczna żywno¶ć i racjonalne żywienie podstaw± zdrowia człowieka : XXIV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne, Wrocław 17-18 wrzesień 2015, Program i streszczenia.
Adres wydawniczy: Wrocław : Uniwersytet Medyczny im. Piastów ¦l±skch, 2015
Szczegóły: s. 97
Polskie słowa kluczowe: całoziarnowa m±ka jęczmienna ; metody wytwarzania ciasta ; zakwasy ; kultury starterowe ; pieczywo pszenno-jęczmienne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Alicja Kawka, Anna Patelska, Damian Jakubowski
Tytuł: Całoziarnowa m±ka jęczmienna w produkcji pieczywa prozdrowotnego
¬ródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2015, t. 48, nr 3, s. 361-366, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: całoziarnowa m±ka jęczmienna ; metody wytwarzania ciasta ; zakwasy ; kultura starterowa ; pieczywo pszenno-jęczmienne
Angielskie słowa kluczowe: whole barley flour in production of healthy bread ; methods of dough preparation ; sourdough ; starter culture ; wheat-barley bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2011
Autorzy: Alicja Kawka, Wojciech Maciaczyk
Tytuł: Wpływ metod wytwarzania ciasta pszenno-jęczmiennego na jako¶ć pieczywa
¬ródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2011, t. 44, nr 3, s. 834-840, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 sierpnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: całoziarnowa m±ka jęczmienna ; ciasto pszenno-jęczmienne ; metody wytwarzania ; pieczywo pszenno-jęczmienne ; jako¶ć
Angielskie słowa kluczowe: whole barley flour ; methods of preparing dough ; wheat-barley bread quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 2010
Autorzy: Alicja Kawka, Danuta Górecka
Tytuł: Porównanie składu chemicznego pieczywa pszenno-owsianego i pszenno-jęczmiennego z udziałem zakwasów fermentowanych starterem LV2
¬ródło: Żywn. Nauka Technol. Jako¶ć. - 2010, R. 17, nr 3 (70), s. 44-55, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: otręby owsiane ; całoziarnowa m±ka jęczmienna ; startery ; pieczywo ; skład chemiczny
Angielskie słowa kluczowe: oat bran ; whole-grain barley flour ; starters ; bread ; chemical components
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Li¶cie Filadelfijskiej, wskaĽnik Impact Factor ISI: 0.157
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2009
Autorzy: Alicja Kawka, Danuta Górecka
Tytuł: Porównanie składu chemicznego pieczywa wytwarzanego na kwasach fermentowanych kultur± starterow±
¬ródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 288-293, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 sierpnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: całoziarnowa m±ka jęczmienna ; otręby owsiane ; kultury starterowe ; pieczywo ; skład chemiczny
Angielskie słowa kluczowe: whole barley flour ; oat bran ; starters ; bread ; chemical components
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wy¶wietl ponownie stosuj±c format:
Wy¶wietl/ukryj etykiety | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP