logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BYDŁO HOLSZTYŃSKO-FRYZYJSKIE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2014
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech
Tytuł: Zastosowanie techniki Western blotting do identyfikacji izoform MHC w mięśniu longissimus dorsi młodego bydła rasy holsztyno-fryzyjskiej
W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Dokument elektroniczny] : Poznań, 2014.11.18.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 37
Polskie słowa kluczowe: bydło holsztyńsko-fryzyjskie ; zwierzęta młode ; mięsień najdłuższy grzbietu ; izoformy MHC ; metoda western blotting ; przeciwciała monoklonalne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech
Tytuł: Comparison of slaughter value and muscle properties of selected cattle breeds in Poland - revue
Tytuł równoległy: Wartość rzeźna i jakość mięsa kulinarnego bydła typu mleczno-mięsnego oraz mięsnego użytkowanego w Polsce
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (1), s. 7-22, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 maja 2011].
Polskie słowa kluczowe: bydło holsztyńsko-fryzyjskie ; bydło polskie czerwone ; bydło limousine ; bydło hereford ; wartość rzeźna ; mięso wołowe ; jakość ; czynniki genetyczne ; czynniki żywieniowe ; płeć ; użytkowanie zwierząt ; wydajność poubojowa ; tusze bydlęce ; skład tuszy ; analiza porównawcza
Angielskie słowa kluczowe: cattle ; slaughter value ; dressing percentage ; carcass composition ; muscle quality ; genotype
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2005
Autorzy: Zbigniew Dorynek, Jarosław Pytlewski, Ireneusz Antkowiak
Tytuł: Przyczyny brakowania oraz życiowa użytkowość krów holsztyńsko-fryzyjskich
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2005, t. 1, nr 1, s. 17-26, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: bydło holsztyńsko-fryzyjskie ; krowy ; brakowanie zwierząt ; przyczyny brakowania ; długość życia ; długość okresu użytkowania ; produkcyjność zwierząt ; wydajność mleka ; wydajność życiowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2003
Autorzy: Jarosław Pytlewski, Ireneusz Antkowiak
Tytuł: Brakowanie a udział genów bydła holsztyńsko-fryzyjskiego w genotypie krów czarno-białych
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 2003/2004, 55 (366), s. 19-28, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1770
Polskie słowa kluczowe: bydło czarno-białe ; dolew krwi ; bydło holsztyńsko-fryzyjskie ; brakowanie zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: cattle ; black-and-white cattle ; Holstein-Friesian cattle ; culling ; lifetime yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2001
Autorzy: Jarosław Pytlewski, Ireneusz Antkowiak, Zbigniew Dorynek
Tytuł: Polimorfizm białek mleka pochodzącego od krów z różnych populacji
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2001, 59, s. 213-221, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: bydło ; bydło czarno-białe ; bydło holsztyńsko-fryzyjskie ; bydło jersey ; mieszańce ; krowy ; mleko ; białka mleka ; polimorfizm
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP