logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BROJLERY KURZE
Liczba odnalezionych rekordów: 16



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/16
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Gornowicz, Marian Pietrzak, Daniel Stanisławski, Ryszard Steppa, Lidia Lewko, Artur Kryza
Tytuł: Charakterystyka jakości mięsa kurcząt rzeźnych odchowywanych ekologicznie i intensywnie
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2017, t. 13, nr 3, s. 33-41, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta ; brojlery kurze ; ekologia ; mięso drobiowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: chickens ; broiler ; ecology ; meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/16
Rok: 2017
Autorzy: S. Janiszewski, N. Kaczor, S. Nowaczewski, T. Kawecki
Tytuł: Estimation of Eimeria sp. invasion frequency in broiler chickens
Tytuł równoległy: Ocena częstości występowania Eimeira sp. w stadach brojlerów kurzych
W: XXIX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA "Nauka praktyce - praktyka nauce" : 18-20.09.2017, Tarnowo Podgórne, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [B.m] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 98-99
Polskie słowa kluczowe: kokcydioza ; brojlery kurze ; liczba oocyst ; intensywność inwazji
Angielskie słowa kluczowe: coccidiosis ; broilers ; number of oocyst ; intensity of invasion
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
3/16
Rok: 2016
Autorzy: Sebastian Nowaczewski, Mateusz Babuszkiewicz, Sebastian Kaczmarek
Tytuł: Effect of broiler breeders' age on eggshell temperature, embryo viability and hatchability parameter
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2016, vol. 16, no. 1, s. 235-243, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: brojlery kurze ; inkubacja jaja ; temperatura skorupy jaj ; wylęgowość
Angielskie słowa kluczowe: broiler breeders ; egg incubation ; eggshell temperature ; hatchability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.731
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/16
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Effect of extrusion on the nutritional value of peas for broiler chickens
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2016, vol. 70, no. 5, s. 364-377, bibliogr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Polskie słowa kluczowe: groch ; czynniki antyżywieniowe ; brojlery kurze ; strawność
Angielskie słowa kluczowe: antinutritional factors ; broilers ; digestibility ; extrusion ; peas ; phytate
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.306
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/16
Rok: 2015
Autorzy: E. Pruszynska-Oszmalek, P. A. Kolodziejski, K. Stadnicka, M. Sassek, D. Chalupka, B. Kuston, L. Nogowski, P. Mackowiak, G. Maiorano, J. Jankowski, M. Bednarczyk
Tytuł: In ovo injection of prebiotics and synbiotics affects the digestive potency of the pancreas in growing chickens
Źródło: Poult. Sci. - 2015, vol. 94, no. 8, s. 1909-1916, il., bibliogr.
p-ISSN: 0032-5791 e-ISSN: 1525-3171
Polskie słowa kluczowe: prebiotyki ; synbiotyki ; brojlery kurze ; aktywność enzymów trzustkowych
Angielskie słowa kluczowe: prebiotics ; synbiotic ; broiler chicken ; pancreas enzymatic activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.685
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/16
Rok: 2015
Autorzy: Z. Zduńczyk, J. Jankowski, S. Kaczmarek, J. Juśkiewicz
Tytuł: Determinants and effects of postileal fermentation in broilers and turkeys. Part 2, Cereal fibre and SBM substitutes
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 49-58, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: brojlery kurze ; indyki ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; turkeys ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/16
Rok: 2010
Autorzy: Maria Wiąz, Michał Bratos, Sebastian Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Application of the beta-hydroxy-beta-methylbutyric (HMB) acid in broiler chicken feeding
Tytuł równoległy: Zastosowanie kwasu beta-hydroksy-beta-metylomasłowego (HMB) w żywieniu kurcząt rzeźnych
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2010, t. 6, nr 1, s. 101-108, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; kwas beta-hydroksy-beta-metylomasłowy ; brojlery kurze ; przyrost masy ciała ; spożycie paszy ; przewód pokarmowy ; pH
Angielskie słowa kluczowe: beta-hydroxy-beta-methylbutyric acid ; broiler chickens ; production parameters ; dressing percentage ; gastrointestinal tract ; pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
8/16
Rok: 2008
Autorzy: S. Kaczmarek, A.J. Cowieson, D. Jozefiak, A. Rutkowski
Tytuł: The effect of drying temperature and exogenous enzyme supplementation on nutrient digestibility, nitrogen retention and AME of maize/soy-based diets for broiler chickens
Źródło: Br. Poult. Abstr. - 2008, vol. 4, no. 1, s. 7-9, bibliogr.
p-ISSN: 1746-6202 e-ISSN: 1746-6210
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z: 2008 Spring Meeting of the WPSA UK Branch, Scarborough, 1st to 2nd April 2008
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; soja ; suszenie ; temperatura suszenia ; enzymy paszowe ; pasze ; strawność ; wartość pokarmowa ; wartość energetyczna ; żywienie zwierząt ; brojlery kurze
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/16
Rok: 2008
Autorzy: Maria Wiąz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Wpływ całego ziarna pszenicy i dostępu do żwirku krzemowego na wybrane parametry fizjologiczne oraz wzrost kurcząt brojlerów
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2008, t. 4, nr 2, s. 73-81, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury Cobb 500 ; brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; pszenica ; ziarno całe ; żwirek krzemowy ; wzrost zwierząt ; przyrost masy ciała ; wykorzystanie paszy ; tuszki drobiowe ; wartość rzeźna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
10/16
Rok: 2007
Autorzy: S. Kaczmarek, A.J. Cowieson, M. Bochenek, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of drying temperature on the nutritional value of maize for broiler chickens and the interaction with exogenous enzymes
Źródło: Br. Poult. Abstr. - 2007, vol. 3, no. 1, s. 20-21, bibliogr.
p-ISSN: 1746-6202 e-ISSN: 1746-6210
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z: 2007 Spring Meeting of the WPSA UK Branch, Southport, 3rd to 4th April 2007
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; suszenie ; temperatura suszenia ; wartość pokarmowa ; żywienie zwierząt ; brojlery kurze ; pasze ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/16
Rok: 2007
Autorzy: M. Bochenek, A.J. Cowieson, S. Kaczmarek, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of enzyme supplementation of diets containing maize and maize bran on nutrient digestibility by growing broiler chickens
Źródło: Br. Poult. Abstr. - 2007, vol. 3, no. 1, s. 2-4, bibliogr.
p-ISSN: 1746-6202 e-ISSN: 1746-6210
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z: 2007 Spring Meeting of the WPSA UK Branch, Southport, 3rd to 4th April 2007
Polskie słowa kluczowe: brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; kukurydza ; ziarno ; otręby kukurydziane ; strawność ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe ; wartość energetyczna
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/16
Rok: 2001
Autorzy: Damian Józefiak, Maciej Frątczak, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Porównanie kilku wariantów recepturowych mieszanek paszowych przeznaczonych dla brojlerów kurzych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2001, 57, s. 207-215, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; pasze ; mieszanki paszowe ; komponenty ; udział procentowy ; wartość pokarmowa ; porównanie ; wyniki produkcyjne
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
13/16
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Rutkowski, Maria Wiąz
Tytuł: Zastosowanie całego ziarna pszenicy w żywieniu kurcząt brojlerów
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 362-365, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: drób ; brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; zamienniki śruty pszennej ; pszenica ; ziarno całe ; wyniki produkcyjne ; wydajność rzeźna ; analiza rzeźna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/16
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Rutkowski, Maria Wiąz, Maciej Frątczak
Tytuł: Ocena stosowania dwóch lub czterech okresów żywieniowych w chowie kurcząt brojlerów
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2000, 49, s. 353-360, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; brojlery kurze ; chów zwierząt ; żywienie zwierząt ; okresy zywieniowe ; systemy żywienia ; mieszanki paszowe ; wartość pokarmowa ; efektywność żywienia ; masa ciała ; zużycie paszy ; wykorzystanie paszy ; wydajność rzeźna ; wyniki ekonomiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/16
Rok: 1998
Autorzy: Bogdan Śliwiński, Andrzej Rutkowski, Maria Wiąz
Tytuł: Zastosowanie nowych typów ksylanazy, beta-glukanazy oraz pektynazy w mieszankach zawierających pszenżyto w żywieniu kurcząt rzeźnych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1998, 36, s. 225-232, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; mieszanki paszowe ; komponenty ; pszenżyto ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe ; ksylanaza ; beta-glukanaza ; pektynaza ; wyniki produkcyjne ; przyrost masy ciała ; spożycie paszy ; zużycie paszy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/16
Rok: 1996
Autorzy: Zbigniew Sobek, Dariusz Sokołowski
Tytuł: Komputerowy system zarządzania stadem niosek i brojlerów
Źródło: Pol. Drobiar. - 1996, R. 5, nr 6, s. 30-32, il.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: drobiarstwo ; produkcja drobiarska ; komputeryzacja ; kury nioski ; brojlery kurze ; zarządzanie stadem ; systemy komputerowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP