logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BIAŁKO OGÓLNE
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2018
Autorzy: Waldemar Zielewicz, Barbara Wróbel
Tytuł: Effect of differential nitrogen fertilization on the nutritive value of fodder mallow (Malva verticillata L.) and maize (Zea mays L.) Eurostar variety
Tytuł równoległy: Wpływ zróżnicowanego nawożenia azotem na wartość pokarmową malwy pastewnej (Malva verticillata L.) i kukurydzy zwyczajnej (Zea mays L.) odmiany Eurostar
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2018, vol. 63, 3, s. 151-156, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: malwa pastewna ; kukurydza ; barwniki chlorofilowe ; białko ogólne ; frakcjw włókna ; składniki mineralne ; ślaz okółkowy
Angielskie słowa kluczowe: fodder mallow ; maize ; chlorophyll dyes ; crude protein ; fiber fractions ; mineral composition ; Chinese mallow
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/9
Rok: 2018
Autorzy: Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Wartość biologiczna polskich odmianowych miodów nektarowych
W: Wybrane aspekty życia pszczół / Red. nauk. Paweł Michołap, Emil Mariusz Szymański.
Adres wydawniczy: Zgorzelec : Górołużyckie Stowarzyszenia Pszczelarzy, 2018
Szczegóły: s. 39-47, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-944317-7-8
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: miód nektarowy ; wartość biologiczna białka ; białko ogólne ; białko rozpuszczalne
Angielskie słowa kluczowe: nectar honey ; biological protein value ; protein total ; soluble protein
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/9
Rok: 2017
Autorzy: A. Arczewska-Włosek, S. Świątkiewicz, J. Kowal, D. Józefiak, J. Długosz
Tytuł: The effect of increased crude protein level and/or dietary supplementation with herbal extract blend on the performance of chickens vaccinated against coccidiosis
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2017, vol. 229, s. 65-72, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta brojlery ; kokcydioza ; białko ogólne ; ekstrakty roślinne ; szczepionki
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; coccidiosis ; crude protein ; anticoccidial vaccines ; herbal extract
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.143
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/9
Rok: 2016
Autorzy: Barbara Górna, Jonasz Biesiada, Jacek Nowak, Roman Hołubowicz
Tytuł: Możliwość uprawy w Polsce oraz wybrane wskaźniki wartości odżywczej kapusty chińskiej kwitnącej (Brassica campestris (L.) ssp. chinensis var. utillis Tsen et Lee)
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2016, t. 21, nr 1, s. 38-48, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: kapusta chińska kwitnąca ; Brassica campestris ssp. chinensis var. utilis ; wartość odżywcza ; białko ogólne ; substancje redukujące
Angielskie słowa kluczowe: Chinese flowering cabbage ; Brassica campestris ssp. chinensis var. utilis ; nutrient value ; total protein ; reducing substances
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/9
Rok: 2009
Autorzy: Romualda Danków, Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Kształtowanie się zawartości związków azotowych w mleku klaczy i kumysie oraz ich liofilizatach
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 115, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_115.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; kumys ; liofilizacja ; liofilizaty ; związki azotowe ; azot niebiałkowy ; białko ogólne
Angielskie słowa kluczowe: mare milk ; koumiss ; lyophilization ; lyophilizates ; NPN ; crude protein
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/9
Rok: 2008
Autorzy: Irena Kukułka
Tytuł: Pozyskujemy białko z łąk i pastwisk
Źródło: Bydło. - 2008, nr 2, s. 26-29, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: użytki zielone ; łąki ; pastwiska ; ruń łąkowa ; ruń pastwiskowa ; trawy ; rośliny motylkowe ; fazy rozwojowe ; skład chemiczny ; białko ogólne ; zawartość białka ; żywienie zwierząt
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2004
Autorzy: Helena Kruczyńska, Włodzimierz Nowak, Jan Kryszak
Tytuł: Efektywny rozkład w żwaczu suchej masy i białka ogólnego Lolium multiflorum, Dactylis glomerata i Festulolium
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2004, z. 20, s. 39-42, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Żywienie zwierząt a jakość produktów
Polskie słowa kluczowe: bydło ; żywienie zwierząt ; fizjologia żywienia ; pasze ; zielonki ; życica wielokwiatowa ; kupkówka pospolita ; Festulolium ; sucha masa ; białko ogólne ; rozkład w żwaczu
Angielskie słowa kluczowe: grass ; Dactylis glomerata ; Lolium multiflorum ; Festulolium ; chemical composition ; ruminal degradation ; ruminants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 2004
Autorzy: Włodzimierz Nowak, Helena Kruczyńska
Tytuł: Rozkład w żwaczu i strawność jelitowa wybranych składników pokarmowych koniczyny białej i wiechliny łąkowej
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2004, z. 20, s. 55-58, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Żywienie zwierząt a jakość produktów
Polskie słowa kluczowe: pasze ; zielonki ; koniczyna biała ; wiechlina łąkowa ; składniki pokarmowe ; sucha masa ; białko ogólne ; włókno kwaśno-detergentowe ; włókno neutralno-detergentowe ; rozkład w żwaczu ; strawność jelitowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 1999
Autorzy: Helena Kruczyńska, Hanna Król
Tytuł: Skład chemiczny i rozkład w żwaczu białka ogólnego oraz suchej masy kiszonek z lucerny
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech. - 1999, t. 26, z. 1, s. 209-218, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonka z lucerny ; skład chemiczny ; białko ogólne ; sucha masa ; rozkład w żwaczu ; strawność
Angielskie słowa kluczowe: feeds ; silage ; lucerne silage ; ruminal degradation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP