logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BIAŁKO JAJA
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2010
Autorzy: T. Szablewski, K. Stuper, R. Cegielska-Radziejewska, J. Kijowski, J. Perkowski
Tytuł: Ergosterol as an indicator of the presence of microscopic fungi in eggs for human consumption produced in different husbandry systems
Źródło: Poult. Sci. - 2010, vol. 89, no. 11, s. 2491-2493, bibliogr.
p-ISSN: 0032-5791
Polskie słowa kluczowe: ergosterol ; grzyby ; skorupa jaja ; białko jaja ; żółtko jaja
Angielskie słowa kluczowe: ergosterol ; fungi ; eggshell ; egg white ; egg yolk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.582
Punktacja MNiSW: 32.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/2
Rok: 2001
Autorzy: Hanna Frankowska, Jacek Kijowski, Renata Cegielska-Radziejewska, Grzegorz Leśnierowski, Dorota Lisiak
Tytuł: Lizozym białka jaja kurzego o zwiększonym zakresie antybakteryjnego działania
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2001, 57, s. 395-401, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: jaja ; białko jaja ; lizozym ; aktywność antybakteryjna ; modyfikacja chemiczna ; modyfikacja termiczna ; lizozym o zwiększonej aktywności antybakteryjnej
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP