logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BIAŁKA SERWATKOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Serwatka. Nie odpad, ale cenne źródło bioaktywnych peptydów
Źródło: Kierun. Spoż. - 2018, 2, s. 21-23, il., bibliogr.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: białka serwatkowe ; serwatka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Potencjał przeciwutleniający jogurtu z mleka o zwiększonej zawartości białek serwatkowych i poddanego enzymatycznej hydrolizie laktozy
Tytuł równoległy: Antioxidant activity of yoghurt from milk with increased whey protein content and subjected to enzymatic hydrolysis of lactose
W: III Konferencja Naukowa Enzymos Enzymy w nauce i przemyśle : Lublin, 18 listopada 2017 r., Abstrakty / Red. Magdalena Staszczak, Anna Jarosz-Wilkołazka, Kamil Maciąg.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2017
Szczegóły: s. 61-62
ISBN: 978-83-65272-63-8
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: białka serwatkowe ; jogurt ; potencjał przeciwutleniający
Angielskie słowa kluczowe: whey proteins ; yoghurt ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/7
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska, Magdalena Rudzińska, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Evaluation of antioxidant activity of whey protein to improve cholesterol oxidation stability in fresh white cheese from buttermilk
Źródło: J. Food Nutr. Res. - 2017, vol. 56, no. 2, s. 101-108, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1336-8672 e-ISSN: 1338-4260
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: sery ; przeciwutleniacze ; maślanka ; białka serwatkowe
Angielskie słowa kluczowe: cheese ; buttermilk ; antioxidant activity ; whey protein
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.687
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2017
Autorzy: Kamila Goderska
Tytuł: Nutritional and health-promoting role of whey and application of whey in food technology
W: Natural products in food : Prospects and applications / [Ed.] Jayanta Kumar, Petra Shakti, Kanta Rath, Rasu Jayabalan.
Adres wydawniczy: Houston : Studium Press LLC, 2017
Szczegóły: s. 158-179, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 1-62699-074-3
Liczba arkuszy: 2,25
Polskie słowa kluczowe: serwatka ; laktoza ; dodatki do żywności ; białka serwatkowe ; laktoferyna
Angielskie słowa kluczowe: whey ; lactose ; food additives ; whey proteins ; whey protein concentrates (WPC) ; whey protein isolates (WPI) ; lactoferrin
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2016
Autorzy: Agata Lasik, Jan Pikul, Małgorzata Majcher, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Piotr Konieczny
Tytuł: Characteristics of fermented ewe's milk product with an increased ratio of natural whey proteins to caseins
Źródło: Small Ruminant Res. - 2016, vol. 144, s. 283-289, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-4488
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; białka serwatkowe ; procesy membranowe ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: ewe's milk ; whey proteins ; membrane processing ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.947
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/7
Rok: 2015
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Charakterystyka tekstury mleka fermentowanego o zwiększonym udziale białek
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 19
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: mleko ; fermentacja mlekowa ; białka serwatkowe ; kazeina ; tekstura
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2011
Autorzy: Agata Lasik, Jan Pikul, Romualda Danków, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: The fermentation dynamics of sheep milk with increased proportion of whey proteins
Tytuł równoległy: Dynamika ukwaszania mleka owczego o zwiększonym udziale białek serwatkowych
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2011, 10 (2), s. 155-163, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; białka serwatkowe ; fermentacja mlekowa ; dynamika
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; whey proteins ; fermentation ; dynamics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP