logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BIAŁKA MLEKA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Jan Pikul, Edward Pospiech
Tytuł: Białka pochodzenia zwierzęcego, ich charakterystyka i znaczenie w żywności
W: Białka w żywności i żywieniu / Pod red. Jana Gawęckiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3 popr. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 25-49, il.
ISBN: 978-83-7160-831-5
Liczba arkuszy: 1,5
Polskie słowa kluczowe: białka mięsa ; białka mleka ; białka jaja ; wartość odżywcza
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2012
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken, Joanna Teichert
Tytuł: Charakterystyka i właściwości prozdrowotne mleka klaczy
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 16, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_16.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; skład chemiczny ; zawartość białka ; zawartość tłuszczu ; zawartość składników mineralnych ; kwasy tłuszczowe ; białka mleka ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: mare milk ; protein fractions ; fatty acids ; nutritional remarks
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2004
Autorzy: Jarosław Pytlewski, Ireneusz Antkowiak, Zbigniew Dorynek, Daniel Stanisławski
Tytuł: Polimorfizm LGB i CSN3 a dzienna wydajność, skład i wybrane wskaźniki fizyczne mleka krów czarno-białych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 1, s. 195-204, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: mleko ; białka mleka ; beta-laktoglobulina ; kappa-kazeina ; polimorfizm ; bydło czarno-białe ; krowy mleczne ; wydajność mleka ; mleko ; skład chemiczny ; właściwości fizyczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2003
Autorzy: Jarosław Pytlewski, Ireneusz Antkowiak
Tytuł: Dependencies between combinations of LGB and CSN3 genetic variants and selected results of milk processability analysis
Tytuł równoległy: Zależność między kombinacjami wariantów genetycznych LGB i CSN3 a wynikami wybranych prób przydatności technologicznej mleka
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 2003/2004, 55 (366), s. 29-41, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1770
Polskie słowa kluczowe: mleko ; białka mleka ; genotyp ; genotyp LGB ; genotyp CSN3 ; przydatność technologiczna
Angielskie słowa kluczowe: milk ; milk protein ; LGB gene ; CSN3 gene ; genetic variants ; technological usefulness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2001
Autorzy: Jarosław Pytlewski, Ireneusz Antkowiak, Zbigniew Dorynek
Tytuł: Polimorfizm białek mleka pochodzącego od krów z różnych populacji
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2001, 59, s. 213-221, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: bydło ; bydło czarno-białe ; bydło holsztyńsko-fryzyjskie ; bydło jersey ; mieszańce ; krowy ; mleko ; białka mleka ; polimorfizm
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP