logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BIAŁKA JAJA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Jan Pikul, Edward Pospiech
Tytuł: Białka pochodzenia zwierzęcego, ich charakterystyka i znaczenie w żywności
W: Białka w żywności i żywieniu / Pod red. Jana Gawęckiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3 popr. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 25-49, il.
ISBN: 978-83-7160-831-5
Liczba arkuszy: 1,5
Polskie słowa kluczowe: białka mięsa ; białka mleka ; białka jaja ; wartość odżywcza
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2012
Autorzy: Jacek Kijowski, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Nowości o wartości konsumpcyjnej i użytkowej kurzych jaj
Źródło: Pol. Drobiar. - 2012, R. 20, nr 7, s. 8-12
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: białka jaja ; immunoglobuliny ; jaja projektowane ; jaja kurze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 1997
Autorzy: Tomasz Szwaczkowski, Antoni Brodacki, Maciej Szydłowski
Tytuł: Ocena zależności między genotypami białek surowicy krwi i jaja a cechami użytkowymi kur nieśnych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1997, 32, s. 306
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: genetyka zwierząt ; drób ; kury nioski ; kury rodu N88 ; białka jaja ; białka surowicy krwi ; genotyp ; cechy użytkowe
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 1997
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Jacek Kijowski, Karol Socha
Tytuł: Wpływ parametrów procesu sorpcji lizozymu z białka jaja kurzego techniką jonowymienną na wielkość odzyskanej aktywności
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1997, 32, s. 259-264, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; białka jaja ; lizozym ; sorpcja wymienna ; czas trwania ; aktywność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP