logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BETA-GLUKANY
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2015
Autorzy: Alina Pacesz, Anna Sip
Tytuł: Zdrowie zamknięte w kłosie
Źródło: Ekonatura. - 2015, nr 7 (140), s. 9, il.
p-ISSN: 1731-6944
Polskie słowa kluczowe: beta-glukany ; zdrowie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2015
Autorzy: Alina Pacesz, Anna Sip
Tytuł: Beta-glukany - ciekawy składnik funkcjonalny i prozdrowotny
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 5, s.36-38, 40, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: beta-glukany ; działanie prozdrowotne ; właściwości technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: beta-glucan ; health promoting properties ; technological properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/6
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Plant carrier influence on bioactive compounds availability
Tytuł równoległy: Wpływ zastosowanego nośnika na dostępność polifenoli z ekstraktów roślinnych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 146-147
Polskie słowa kluczowe: związki bioaktywne ; babka płesznik ; beta-glukany ; polifenole ogółem ; ekstrakcja
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; psyllium ; beta-glucane ; polyphenols ; extraction
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2005
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Jakość i skład chemiczny pieczywa z udziałem wysokobłonnikowego produktu jęczmiennego
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2005, t. 38, supl., s. 147-152, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Żywność, żywienie - nowe wyzwania", Białystok, 23-24 czerwca 2005
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; skład chemiczny ; jakość ; jęczmień ; preparaty wysokobłonnikowe ; błonnik pokarmowy ; wartość energetyczna ; beta-glukany
Angielskie słowa kluczowe: bread ; barley product ; high-fiber preparations ; fiber ; beta-glucan ; energy value
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2005
Autorzy: Maria Wachowiak, Jan Kiryluk
Tytuł: Próba opracowania metody szacowania zawartości β-glukanów w otrębach owsianych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2005, R. 12, nr 2 (43) supl., s. 245-252, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: otręby owsiane ; skład chemiczny ; beta-glukany ; lepkość dynamiczna
Angielskie słowa kluczowe: oat grain ; beta-glucan ; dynamic viscosity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 1997
Autorzy: Anna Cierniewska, Alicja Kawka, Mieczysław Jankiewicz
Tytuł: Wykorzystanie metod histochemicznych do określenia rozmieszczenia związków białkowych, lipidowych i b~-glukanów w ziarniakach wybranych odmian jęczmienia
W: Agrotechnika i wykorzystanie jęczmienia : Seminarium Naukowe, Puławy 23-24 października 1997.
Adres wydawniczy: Puławy : Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa, 1997
Seria: K - Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa ; 14
Szczegóły: s. 88
ISBN: 83-85725-73-3
Polskie słowa kluczowe: zboża ; jęczmień ; odmiany roślin ; ziarniaki ; białka ; lipidy ; beta-glukany ; lokalizacja ; metody histochemiczne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP