logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BARWNIKI SPOŻYWCZE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Tajemnicze dodatki do żywności
Źródło: Agrotechnika. - 2008, nr 2, s. 44-45, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; barwniki spożywcze ; konserwanty ; przeciwutleniacze ; regulatory kwasowości ; emulgatory ; środki zagęszczające ; środki słodzące ; środki spulchniające
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2007
Autorzy: Piotr Łakomy, Robert Dubino
Tytuł: Influence of food dyes on the growth of Phlebiopsis gigantea isolate in vitro
Tytuł równoległy: Wpływ barwników spożywczych na wzrost izolatu Phlebiopsis gigantea in vitro
Źródło: Acta Sci. Pol., Silv. Colendar. Rat. Ind. Lignar. - 2007, 6 (1), s. 45-49, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0722
Polskie słowa kluczowe: fitopatologia leśna ; grzyby ; izolaty grzybowe ; Phlebiopsis gigantea ; hodowla in vitro ; wzrost grzybni ; pożywki hodowlane ; barwniki spożywcze
Angielskie słowa kluczowe: Phlebiopsis gigantea ; dye ; growth in vitro
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2006
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Identyczne z naturalnymi czy nieidentyczne?
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 5, s. 18, 20-21
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; żywność ; produkcja żywności ; dodatki do żywności ; dodatki funkcjonalne ; zastosowanie ; prawo żywnościowe ; substancje syntetyczne ; chiralność ; racematy ; związki zapachowe ; barwniki spożywcze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2005
Autorzy: Włodzimierz Grajek
Tytuł: Rola metod biotechnologicznych w produkcji dodatków do żywności
W: Naturalne dodatki do żywności / Praca zbior. pod red. prof. dr Antoniego Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Konin : Polska Izba Dodatków do Żywności, 2005
Szczegóły: s. 9-26, bibliogr.
ISBN: 83-921373-1-3
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; produkcja ; kwasy organiczne ; preparaty enzymatyczne ; barwniki spożywcze ; konserwanty ; bakteriocyny ; substancje słodzące ; metody biotechnologiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Aromaty, barwniki, konserwanty perspektywy stosowania
Źródło: Przem. Spoż. - 2005, t. 59, 4, s. 2-10
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; dodatki do żywności ; aromaty spożywcze ; prawo żywnościowe ; konserwanty ; przeciwutleniacze ; barwniki spożywcze ; dawki dopuszczalne ; zastosowanie ; perspektywy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 1991
Autorzy: Janusz Czapski
Tytuł: Barwniki i problemy związane z barwieniem żywności czyli w czerwcu pod czerwcem siedzi czerwiec : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 8.06.1991 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1991. - 35 s. : il., bibliogr. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, nr 2
Polskie słowa kluczowe: żywność ; barwa ; barwienie ; barwniki spożywcze ; barwniki naturalne ; barwniki sztuczne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP