logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BARWA OWOCÓW
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Assessment of colour changes during storage of elderberry juice concentrate solutions using the optimization method
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2016, 15 (3), s. 299-309, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; soki owocowe ; barwa owoców ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; juice ; colour ; anthocyanins ; response surface
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2015
Autorzy: Grzegorz P. Łysiak, Wojciech Antkowiak
Tytuł: Quality features of parthenocarpic pears collected from trees grown on different rootstocks
Tytuł równoległy: Cechy jakościowe gruszek partokapicznych zebranych z drzew rosnących na różnych podkładkach
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2015, 14 (5), s. 69-82, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: jędrność ; masa owoców ; barwa owoców ; TSS ; indeks skrobiowy ; indeks Streifa
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; fruit mass ; skin colour ; TSS ; Starch Index ; Streif index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.583
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2010
Autorzy: Grzegorz Łysiak, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Quality of plum fruits after storage dependend of quality parameters during harvest
Tytuł równoległy: Jakość owoców śliwy po przechowywaniu w zależności od parametrów jakościowych w czasie zbioru
Źródło: Ecol. Chem. Eng. A. - 2010, vol. 17, no. 10, 1361-1367, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-6188 e-ISSN: 2084-4530
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 16870
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; przechowywanie ; zawartość ekstraktu ; jędrność ; optymalna data zbioru ; barwa owoców
Angielskie słowa kluczowe: plum ; cold storage, ; TSS ; firmness ; optimum harvest date ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2004
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: Wpływ terminu zbioru śliw odmiany 'Valor', 'Valjewka' i 'Elena' na jakość owoców i ich zdolność przechowalniczą
Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Agric. - 2004, 96 (240), s. 103-107, bibliogr.
p-ISSN: 1506-1973
Liczba znaków: 14200
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; przechowywanie ; terminy zbioru ; jędrność ; barwa owoców
Angielskie słowa kluczowe: plum ; storability ; optimum harest date ; firmness ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP