logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BAKTERIOCYNY
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Anna Sip
Tytuł: Bakeriocyny i ich nadal nie w pełni wykorzystany potencjał
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 14
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: bakteriocyny ; aktywność biologiczna ; zastosowanie
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2006
Autorzy: Anna Sip, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Marcin Schmidt, Justyna Broniarczyk, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Charakterystyka bakterii fermentacji mlekowej aktywnych względem Listeria monocytogenes
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 133
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: bakterie fermentacji mlekowej ; bakteriocyny ; aktywność antybakteryjna ; Listeria monocytogenes
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2006
Autorzy: Anna Sip, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Zastosowanie bakteriocyn do dezynfekcji powierzchni zakażonych bakteriami Listeria monocytogenes
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 253
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: Listeria monocytogenes ; zanieczyszczenia bakteryjne ; dezynfekcja ; bakteriocyny ; zastosowanie
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2005
Autorzy: Anna Sip, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Aktywność bakteriocyny wytwarzanej przez bakterie Carnobacterium divergens AS7 w mielonym mięsie wołowym
Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Sci. Aliment. - 2005, 4 (246), s. 255-265, bibliogr.
p-ISSN: 1643-7683
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie Wydawnictwa Naukowego Akademii Rolniczej w Szczecinie
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe mielone ; antagonizm bakteryjny ; bakteriocyny ; diwercyna ; czynniki hamujące ; Listeria monocytogenes ; Carnobacterium divergens
Angielskie słowa kluczowe: bacteriocin ; divercin ; Listeria monocytogenes ; antagonistic activity ; meat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2005
Autorzy: Włodzimierz Grajek
Tytuł: Rola metod biotechnologicznych w produkcji dodatków do żywności
W: Naturalne dodatki do żywności / Praca zbior. pod red. prof. dr Antoniego Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Konin : Polska Izba Dodatków do Żywności, 2005
Szczegóły: s. 9-26, bibliogr.
ISBN: 83-921373-1-3
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; produkcja ; kwasy organiczne ; preparaty enzymatyczne ; barwniki spożywcze ; konserwanty ; bakteriocyny ; substancje słodzące ; metody biotechnologiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP