logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BAKTERIE PROPIONOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2015
Autorzy: Joanna Pawlicka-Kaczorowska
Tytuł: Produkcja biomasy i trehalozy przez Propionibacterium freudenreichii ssp. shermanii 1
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 52
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: bakterie propionowe ; Propionibacterium ; trehaloza
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2006
Autorzy: Daniela Gwiazdowska, Marcin Filipiak, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Adsorpcja zearalenonu przez Propionibacterium freudenreichii ssp. freudenreichii w warunkach in vitro
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 67
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: podłoża płynne ; mikotoksyny ; zearalenon ; bakterie propionowe ; Propionibacterium freudenreichii ssp. freudenreichii ; adsorpcja ; badania in vitro
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2006
Autorzy: Daniela Gwiazdowska, Krystyna Trojanowska, Izabela Karolczak
Tytuł: Antagonistyczne oddziaływanie bakterii propionowych wobec drobnoustrojów niepożądanych w żywności
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 68
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: żywność ; zanieczyszczenia żywności ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; bakterie ; grzyby pleśniowe ; bakterie propionowe ; Propionibacterium freudenreichii ssp. freudenreichii ; działanie antagonistyczne
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP