logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BAKTERIE FERMENTACJI MLEKOWEJ
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Grajek, Anna Sip, Joanna Foksowicz-Flaczyk, Anna Dobrowolska, Agnieszka Wita
Tytuł: Adhesive and hydrophobic properties of the selected LAB isolated from gastrointestinal tract of farming animals
Źródło: Acta Biochim. Pol. - 2016, vol. 63, no. 2, s. 311-314, il., bibliogr.
p-ISSN: 0001-527X e-ISSN: 1734-154X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: bakterie fermentacji mlekowej ; adhezja ; hydrofobowość
Angielskie słowa kluczowe: lactic acid bacteria ; aghesion ; hydrophobicity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.159
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2015
Autorzy: Marek Selwet, Mariola Galbas, Filip Porzucek, Tomasz Cłapa, Leszek Majchrzak
Tytuł: Wpływ mieszanin wybranych szczepów bakterii fermentacji mlekowej na skład chemiczny i liczebność mikroorganizmów w kiszonkach z kukurydzy
Źródło: Wiad. Zootech. - 2015, R. 53, nr 1, s. 10-16, il., bibliogr.
p-ISSN: 1731-8068
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 maja 2015].
Polskie słowa kluczowe: kiszonka z kukurydzy ; bakterie fermentacji mlekowej
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/8
Rok: 2009
Autorzy: Anna Sip, Michał Więckowicz, Maria Krasowska
Tytuł: Charakterystyka listeriobójczych bakteriocyn klasy IIa bakterii fermentacji mlekowej
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 3 (86), s. 111-128, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: bakterie fermentacji mlekowej ; bakteriocyny klasy IIa ; właściwości fizykochemiczne ; biosynteza ; mechanizm działania ; aktywność bakteriobójcza
Angielskie słowa kluczowe: antilisterial bacteriocins ; lactic acid bacteria ; class IIa bacteriocins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2009
Autorzy: Anna Sip, Maria Krasowska, Michał Więckowicz
Tytuł: Zastosowanie bakteriocyn klasy IIa bakterii fermentacji mlekowej
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 3 (86), s. 129-147, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: skażenie żywności ; bakterie ; Listeria monocytogenes ; inaktywacja ; bakteriocyny klasy IIa ; bakterie fermentacji mlekowej ; wykorzystanie ; aktywność bakteriobójcza
Angielskie słowa kluczowe: antilisterial bacteriocins ; Listeria monocytogenes ; lactic acid bacteria ; antilisterial activity ; class IIa bacteriocins ; biopreservation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Lasik, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena zmian aktywności metabolicznej bakterii fermentacji mlekowej w czasie przechowywania produktów fermentowanych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 313-317, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: produkty fermentowane ; przechowywanie ; bakterie fermentacji mlekowej ; aktywność metaboliczna
Angielskie słowa kluczowe: fermented food ; storage ; lactic acid bacteria ; metabolic activity
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2006
Autorzy: Anna Sip, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Marcin Schmidt, Justyna Broniarczyk, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Charakterystyka bakterii fermentacji mlekowej aktywnych względem Listeria monocytogenes
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 133
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: bakterie fermentacji mlekowej ; bakteriocyny ; aktywność antybakteryjna ; Listeria monocytogenes
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Lasik, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena przydatności wybranych metod do analizy aktywności metabolicznej bakterii wyizolowanych z żywności fermentowanej
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 63
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: żywność fermentowana ; bakterie fermentacji mlekowej ; aktywność metaboliczna ; metody analizy ; ocena przydatności
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Lasik, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena zmian aktywności metabolicznej bakterii fermentacji mlekowej w czasie przechowywania produktów fermentowanych
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 47
Polskie słowa kluczowe: produkty fermentowane ; przechowywanie ; bakterie fermentacji mlekowej ; aktywność metaboliczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP