logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BÓB
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Pawłowska, Maciej Kuligowski, Jacek Nowak
Tytuł: Wpływ obróbki termicznej na zawartość 3,4-dihydroksyfenyloalaniny w nasionach bobu
W: I Ogólnopolska Konferencja Nowe Horyzonty w Naukach Przyrodniczych BIOT 2016 : Poznań, 6 maja 2016 r., Książka abstraktów.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2016
Szczegóły: s. 95, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: 3,4-dihydroksyfenyloalanina ; bób ; choroba Parkinsona
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Pawłowska, Maciej Kuligowski, Jacek Nowak
Tytuł: Nasiona bobu w walce z chorobą Parkinsona
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 7, s. 36-38, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: bób ; I-dopa ; dopamina ; neurotransmitery
Angielskie słowa kluczowe: faba bean ; I-dop ; dopamine ; neurotransmitters
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/7
Rok: 2014
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Magdalena Rudzińska, Małgorzata Majcher, Artur Szwengiel, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Influence of broad beans biotechnological treatment on volatile compounds, sterols and bioactive components in cookies
W: Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy : 3rd International Iseki Food Conference, 21-23 May, 2014, Athens, Greece, Book of Abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L.M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 140
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: bób ; ciastka ; fermentacja ; Lactobacillus plantarum
Angielskie słowa kluczowe: broad bean ; cookies ; fermentation ; Lactobacillus plantarum
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2014
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Zbigniew Czarnecki, Jan Michniewicz, Jacek Nowak
Tytuł: The use of broad beans microbial modification for the creation of healthy properties in the extrudate products
W: Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy : 3rd International ISEKI Food Conference, 21-23 May, 2014, Athens, Greece, Book of Abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L.M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 155
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: bób ; ekstruzja ; modyfikacja mikrobiologiczna ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: broad beans ; extruded ; microbiological modification ; polyphenols
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Zbigniew Czarnecki, Jacek Nowak
Tytuł: Influence of biotechnological treatment on bioactive components and nutrients in raw materials and pasta products obtained
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Istanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 395
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: fermentacja ; bób ; Lactobacillus plantarum ; przekąski
Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; broad bean ; Lactobacillus plantarum ; snacks
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2009
Autorzy: Danuta Kurasiak-Popowska, Jerzy Szukała, Krzysztof Gulewicz
Tytuł: The effect of irrigation, soil cultivation system and nitrogen fertilizer on the vitality and content of selected sugars in Vicia faba seed
Źródło: Span. J. Agric. Res. - 2009, vol. 7, no. 4, s. 730-736, il., bibliogr.
p-ISSN: 1695-971X
Polskie słowa kluczowe: Vicia faba ; bób ; uprawa roli ; nawadnianie ; nawożenie azotem ; nasiona ; zawartość cukrów
Angielskie słowa kluczowe: Vicia faba ; faba bean seeds ; agronomic treatment ; irrigation ; soil cultivation ; fertilization ; RFOs sugars
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.407
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Zmiany zawartości wybranych składników żywności w produktach otrzymanych z nasion roślin strączkowych pod wpływem obróbki biotechnologicznej
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2007, R. 14, nr 6 (55), s. 159-169, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: fasola czerwona ; soczewica zielona ; bób ; fermentacja mlekowa ; ekstruzja ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: red bean ; green lentil ; broad bean ; lactic fermentation ; extrusion ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP