logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BŁONNIK PSZENNY
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2016
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Artur Szwengiel, Danuta Górecka, Elżbieta Gujska, Joanna Kaczkowska, Agnieszka Drożdżyńska, Jarosław Walkowiak
Tytuł: Effect of wheat dietary fiber particle size during digestion In vitro on bile acid, faecal bacteria and short-chain fatty acid content
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2016, vol. 71, 2, s. 151-157, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Wersja online artykułu zawiera materiały uzupełniające, które są dostępne dla autoryzowanych użytkowników (The online version of this article contains supplementary material, which is available to authorized users). - Publikacja dostępna online [Dostęp: 8 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: błonnik pszenny ; trawienie in vitro ; kwasy żółciowe ; bakterie fekalne ; kwasy tłuszczowe krótkołańcuchowe
Angielskie słowa kluczowe: wheat fibre ; in vitro digestion ; bile acids ; faecal bacteria ; short chain fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.368
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/2
Rok: 2007
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Elżbieta Piotrowska, Ryszard Rezler, Włodzimierz Dolata
Tytuł: Analysis of the properties of meat batter with fat replaced of wheat nad oat fiber
Tytuł równoległy: Analiza właściwości farszów drobno rozdrobnionych z udziałem błonników pszennego i owsianego
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2007, t. 1, z. 2, art. 37, il., bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_1_37.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: błonnik pszenny ; błonnik owsiany ; farsz drobno rozdrobniony ; szybkość relaksacji ; woda wolna
Angielskie słowa kluczowe: wheat fibre ; oat fiber ; meat batter ; relaxation rate ; free water
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP