logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BŁONNIK
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2015
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Artur Szwengiel, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Anna Łuczak
Tytuł: Opracowanie technologii produkcji chleba chrupkiego z pszenżyta, jako nośnika substancji bioaktywnych
Źródło: Inż. Przetw. Spoż. - 2015, 2/4 (14), s. 24-30, il., bibliogr.
p-ISSN: 2084-9494 e-ISSN: 2300-2018
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; ekstruzja ; błonnik ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; extrusion ; fiber ; polyphenols ; antioxidative activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2015
Autorzy: Halina Makała, Ryszard Rezler
Tytuł: Właściwości mechaniczno-reologiczne modelowych układów tłuszczowych
W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności / Pod red. nauk. Karoliny M. Wójciak i Zbigniewa J. Dolatowskiego.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015
Szczegóły: s. 181-188, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-935421-9-2
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: właściwości reologiczne ; układ tłuszczowy ; tłuszcz wieprzowy ; oleje ; błonnik
Angielskie słowa kluczowe: rheological properties ; pork fat ; oils ; fiber
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2013
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Małgorzata Majcher, Agnieszka Makowska, Piotr Kołodziejczyk, Aleksandra Chalcarz, Hanna Paschke
Tytuł: Makaron jako źródło i nośnik substancji o charakterze bioaktywnym
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2013, t. 46, nr 3, s. 323-330, il., tab., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: makarony ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; błonnik ; dodatki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; antioxidant activity ; polyphenols ; dietary fibre ; bioactive additives
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2013
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Agnieszka Makowska, Miłosz Łuczak
Tytuł: Potencjalne możliwości wykorzystania otrąb pszennych nie tylko na cele paszowe
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2013, R. 57, nr 7, s. 12-13, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: otręby pszenne ; błonnik ; tokoferole ; białka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP