logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: AZOTYNY
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: Krzysztof Pilarski, Agnieszka Anna Pilarska
Tytuł: Występowanie azotanów i azotynów w warzywach pochodzących z upraw konwencjonalnych i ekologicznych
W: I Poznański Naukowy Kongres Dietetyki: Żywienie - Trening - Wspomaganie : Poznań, 27-28 kwietnia 2018 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2018
Szczegóły: s. 57
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; biowarzywa ; azotany ; azotyny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Adam Kostecki, Agnieszka Bilska, Bożena Danyluk
Tytuł: Chosen quality parameters of pork sausage produced without curing mixture
Tytuł równoległy: Charakterystyka jakości kiełbas wieprzowych wytwarzanych bez dodatku mieszanki peklującej
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (3), s. 191-198, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: kiełbasy ; azotany ; azotyny ; preparaty warzywne
Angielskie słowa kluczowe: sausages ; sodium nitrate (V) ; sodium nitrate (III) ; vegetable preparation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2014
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Marcin Kidoń
Tytuł: Ocena zmian jakościowych warzyw liściowych i korzeniowych podczas przechowywania
W: VII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Przetwórstwo owoców, warzyw i grzybów - Nauka i Przemysł" : Olsztyn, 9-10 czerwca 2014 r. / Pod red. Eulalii Julitty Borowskiej, Sylwestra Czaplickiego, Justyne Ewy Bojarskiej, Małgorzaty Tańskiej.
Adres wydawniczy: Olszyn : Wydawnictwo Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, 2014
Szczegóły: s. 80
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; azotany ; azotyny
Angielskie słowa kluczowe: vegetables ; nitrates ; nitrites
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2002
Autorzy: Arkadiusz Medyński, Edward Pospiech, Bożena Grześ
Tytuł: Wpływ soli kuchennej w tym mikrokapsułkowanej, azotynu i kwasu mlekowego na wybrane właściwości fizykochemiczne mięsa mrożonego
Źródło: Rocz. Inst. Przem. Mięs. Tłuszcz. - 2002, t. 39, s. 129-137, bibliogr.
p-ISSN: 0138-080X
Polskie słowa kluczowe: zmiany masy ; TBA ; azotyny ; azotany ; kwas mlekowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 1993
Autorzy: Andrzej Komosa
Tytuł: Azotany i azotyny w roślinach ogrodniczych
W: Kwiaty, warzywa, owoce na giełdę : Poznań, 23-24 marzec 1993.
Adres wydawniczy: Poznań : Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Ogrodnictwa, 1993
Szczegóły: s. 52-56
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; ziemniaki ; zanieczyszczenia żywności ; azotany ; azotyny ; dawki dopuszczalne ; dawki toksyczne ; dawki letalne
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP