logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: AUTENTYCZNOŚĆ ŻYWNOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Emilia Fornal, Magdalena Montowska
Tytuł: LC/MS-based metabolomics and proteomics in the authenticity testing of animal-origin food products
W: 61. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego : Kraków, 17-21 września 2018, Materiały zjazdowe, część 1: streszczenia / Red. prowadzący Agnieszka Węgrzyn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Polskie Towarzystwo Chemiczne, 2018
Szczegóły: S05-8
ISBN: 978-83-60988-27-5
Polskie słowa kluczowe: autentyczność żywności ; matabolomika ; proteomika
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; metabolomics ; proteomics
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2018
Autorzy: Anna Stachniuk, Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: LC/QTOF-based metabolite fingerprinting of plant oil extracts for adulteration testing
W: 61. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego : Kraków, 17-21 września 2018, Materiały zjazdowe, część 1: streszczenia / Red. prowadzący Agnieszka Węgrzyn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Polskie Towarzystwo Chemiczne, 2018
Szczegóły: S05-17
ISBN: 978-83-60988-27-5
Polskie słowa kluczowe: autentyczność żywności ; matabolomika ; oleje roślinne
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; metabolomics ; plant oils
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2018
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Detection of peptide markers of soy, milk and egg white allergenic proteins in poultry products by LC-Q-TOF-MS/MSOriginal
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2018, vol. 87, s. 310-317, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 września 2017].
Polskie słowa kluczowe: autentyczność żywności ; białka niemięsne ; produkty mięsne ; nano-LC-Q-TOF-MS/MS
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; non-meat protein ; meat product ; nano-LC-Q-TOF-MS/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.714
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2017
Autorzy: Emilia Fornal, Ewa Parfieniuk, Magdalena Montowska
Tytuł: Application of LC/QTOF for identification of resistant-to-technological-processes proteins and peptidomic markers specific to fish species
W: ITP 2017 - 24th International Symposium on Electro- and Liquid Phase- Separation Techniques; PKChrom2017 - XI Polska Konferencja Chromatograficzna "Chromatography in pharmacy and bioanalysis" : 10-13 September 2017, Sopot/Gdańsk, Poland, Abstract Book.
Adres wydawniczy: [Gdansk] : [Gdanski Uniwersytet Medyczny], 2017
Szczegóły: s. 163
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 września 2017].
Polskie słowa kluczowe: autentyczność żywności ; ryby ; markery peptydowe
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; FISH ; paptide markers
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP