logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: AUTENTYCZNOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Identyfikacja stabilnych termicznie markerów peptydowych białek mięsa za pomocą LC-QTOF-MS
W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego "BEMS 2016" : XVII Konferencja naukowo-techniczna, Białowieża, 21-23 września 2016, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [Białystok] : [Politechnika Białostocka], 2016
Szczegóły: s. 101-102
Polskie słowa kluczowe: produkty mięsne ; autentyczność ; markery peptydowe ; spektrometria masowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/8
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Ocena autentyczności tłuszczów jadalnych przy wykorzystaniu techniki DSC w połączeniu z metodami chemometrycznymi
W: Żywność dla świadomego konsumenta [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Krzysztof Melski, Dorota Walkowiak-Tomczak.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 124-133, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-838-4
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: analiza głównych składowych PCA ; autentyczność ; różnicowa kalorymetria skaningowa DSC ; tłuszcz kakaowy ; tłuszcz mleczny ; zafałszowania żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/8
Rok: 2015
Autorzy: Łukasz Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Kefir na egzaminie
Źródło: Agro Przem. - 2015, 2, s.78-79, bibliogr.
p-ISSN: 1734-7971
Polskie słowa kluczowe: kefir ; autentyczność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2015
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: DSC coupled with PCA analysis as a tool for butter authenticity assessment
W: CCTA12 - 12th Conference on Calorimetry and Thermal Analysis and 5th Joint Czech - Hungarian - Polish - Slovakian Thermoanalytical Conference : 6-10 September 2015 Zakopane, Poland, Book of Abstracts.
Adres wydawniczy: Lublin : Maria Curie-Skłodowska University Press, 2015
Szczegóły: s. 487-488, il.
ISBN: 978-83-7784-684-1
Polskie słowa kluczowe: autentyczność ; masło ; różnicowa kalorymetria skaningowa ; DSC ; analiza składowych głównych ; PCA
Angielskie słowa kluczowe: authenticity ; butter ; DSC-differential scanning calorimetry ; PCA-principal component analysis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2015
Autorzy: Marta Bednarek
Tytuł: Charakterystyka miodów odmianowych
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 17
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: miody odmianowe ; pochodzenie geograficzne ; jakość ; autentyczność
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Wykorzystanie techniki DSC do oceny autentyczności masła
W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Dokument elektroniczny] : Poznań, 2014.11.18.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 43
Polskie słowa kluczowe: masło ; autentyczność ; różnicowa kalorymetria skaningowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Ocena liniowości i precyzji metody badania autentyczności masła za pomocą techniki DSC
W: Postępy w analityce lipidów żywności : 20-21 października 2014, Poznań, Streszczenia wykładów i e-posterów.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 37
Uwagi: Streszczenia w języku angielskim opublikowane pod adresem: http://www.eurofedlipid.org/meetings/archive/poznan2014/abstracts.pdf [Dostęp: 9 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: masło ; autentyczność ; różnicowa kalorymetria skaningowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Jan Pikul, Aleksander Siger
Tytuł: Zastosowanie chromatografi cieczowej w badaniach autentyczności masła
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2008, R. 15, nr 3 (58), s. 47-56, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość" [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: masło ; oleje roślinne ; chromatografia cieczowa ; tokoferole ; tokotrienol ; analiza żywności ; ocena jakości ; autentyczność ; zafałszowania żywności
Angielskie słowa kluczowe: butter ; tocopherols ; tocotrienol ; HPLC
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP