logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ASTAKSANTYNA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2014
Autorzy: Barbara Stachowiak
Tytuł: Astaxanthin synthesis by Xanthophyllomyces dendrorhous DSM 5626 and its astaxanthin overproducing mutants on xylose media under different illumnation
Tytuł równoległy: Synteza astaksantyny przez Xanthophyllomyces dendrorhous DSM 5626 i jego nadprodukujące astaksantynę mutanty na podłożach z ksylozą, przy rożnym natężeniu oświetlenia
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2014, 13 (3), s. 279-288, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: Xanthophyllomyces dendrorhous ; astaksantyna ; karotenoidy ; natężenie oświetlenia ; ksyloza
Angielskie słowa kluczowe: astaxanthin ; culture ; xylose ; illumination ; Xanthophyllomyces dendrorhous
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2010
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Barbara Stachowiak
Tytuł: The antioxidant potential of carotenoid extract from Phaffia rhodozyma
Tytuł równoległy: Potencjał przeciwutleniający ekstraktu karotenoidów z drożdży Phaffia rhodozyma
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (2), s. 171-188, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; karotenoidy ; astaksantyna ; utlenianie tłuszczów ; zdolność wygaszania rodników
Angielskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; carotenoids ; astaxanthin ; lipids oxidation ; radical scavenging activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Stachowiak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ składu podłoża na przebieg hodowli i produkcję astaksantyny przez drożdże Phaffia rhodozyma
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 27-30, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: hodowla grzybów ; podłoża hodowlane ; drożdże ; Phaffia rhodozyma ; astaksantyna ; biosynteza
Angielskie słowa kluczowe: astaxanthin ; Phaffia rhodozyma ; microbial production of carotenoids
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Stachowiak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ składu podłoża na przebieg hodowli i produkcję astaksantyny przez drożdże Phaffia rhodozyma
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 145
Polskie słowa kluczowe: hodowla grzybów ; podłoża hodowlane ; drożdże ; Phaffia rhodozyma ; astaksantyna ; biosynteza
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Stachowiak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Drożdże Phaffia rhodozyma jako potencjalne źródło naturalnej astaksantyny
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2006, R. 13, nr 2 (47), s. 17-28, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: barwniki naturalne ; karotenoidy ; astaksantyna ; Phaffia rhodozyma ; drożdże ; wykorzystanie
Angielskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; astaxanthin ; microbial production of carotenoids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP