logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ASPEKTY ZDROWOTNE
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2013
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Co nazywamy chlebem? [*]. Cz. 3
Źródło: Wieści Obrz. - 2013, nr 9, s. 3-4, 6, 14-15
p-ISSN: 2084-7939
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; etykiety ; dozwolone substancje dodatkowe ; rozporządzenia unijne ; aspekty technologiczne ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/8
Rok: 2012
Autorzy: Roman Holubowicz
Tytuł: Zielona herbata i chińskie niespieszne życie
Źródło: Slow. Life. Gard. - 2012, 6, s. 49-53, il.
p-ISSN: 2083-5515
Polskie słowa kluczowe: herbata zielona ; Chiny ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2009
Autorzy: Jan Gawęcki
Tytuł: Blaski i cienie wzbogacania żywności
W: Żywność wzbogacona i nutraceutyki / Red. Piotr Gębczyński, Grażyna Jaworska.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 2009
Szczegóły: s. 15-28, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-902699-9-3
Polskie słowa kluczowe: wzbogacanie żywności ; żywność wzbogacona ; substancje wzbogacające ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2008
Tytuł: Woda w żywieniu i jej źródła / Pod red. Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 148 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu, z. 8
ISBN: 978-83-7160-506-2
Polskie słowa kluczowe: woda ; woda pitna ; źródła wody ; jakość wód ; żywienie człowieka ; zapotrzebowanie na wodę ; napoje ; napoje bezalkoholowe ; wody mineralne ; soki owocowe ; soki warzywne ; mleko ; napoje mleczne ; kawa ; herbata czarna ; zupy ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2008
Tytuł: Woda w żywieniu i jej źródła / Pod red. Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 148 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-486-7
Polskie słowa kluczowe: woda ; woda pitna ; źródła wody ; jakość wód ; żywienie człowieka ; zapotrzebowanie na wodę ; napoje ; napoje bezalkoholowe ; wody mineralne ; soki owocowe ; soki warzywne ; mleko ; napoje mleczne ; kawa ; herbata czarna ; zupy ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2008
Autorzy: Jan Gawęcki
Tytuł: Problemy zdrowotne związane z konsumpcją niektórych napojów
W: Woda w żywieniu i jej źródła / Pod red. Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008
Seria: Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu ; z. 8
Szczegóły: s. 141-148, il.
ISBN: 978-83-7160-506-2
Polskie słowa kluczowe: człowiek ; żywienie człowieka ; napoje ; wartość energetyczna ; wartość odżywcza ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2008
Autorzy: Jan Gawęcki
Tytuł: Problemy zdrowotne związane z konsumpcją niektórych napojów
W: Woda w żywieniu i jej źródła / Pod red. Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008
Szczegóły: s. 141-148, il.
ISBN: 978-83-7160-486-7
Polskie słowa kluczowe: człowiek ; żywienie człowieka ; napoje ; wartość energetyczna ; wartość odżywcza ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2006
Autorzy: Henryk Gąsiorowski, Alicja Kawka
Tytuł: Kukurydza. (Cz. 10), Pieczywo (chleb plackowy i chleb bochenkowy)
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 10, s. 36-38
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; mąka kukurydziana ; wykorzystanie ; pieczywo ; chleb plackowy ; chleb zwykły bochenkowy ; pieczywo dietetyczne ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP