logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ARONIA
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/14
Rok: 2017
Autorzy: Marcin Kidoń, Lu Wang, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Chokeberry anthocyanin stability during heating
W: 4th North and East European Congress on Food : 10-13 September 2017, Kaunas, Lithuania, Abstract book.
Adres wydawniczy: Kaunas : Department of Food Science and Technology, Kaunas University of Technology, 2017
Szczegóły: s. 77
ISBN: 978-609-02-1373-5
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Liczba znaków: 1191
Liczba arkuszy: 0,03
Polskie słowa kluczowe: aronia ; antocyjany ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; anthocyanin ; sweeteners ; colour ; degradation kinetics
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/14
Rok: 2017
Autorzy: Krzysztof Przybył, Jolanta Gawałek
Tytuł: Wykorzystanie sztucznych sieci neuronowych do klasyfikacji wybranych cech suszonych rozpyłowo owoców aronii
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 31
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: proszki owocowe ; komputerowa analiza obrazu ; sztuczne sieci neuronowe ; aronia
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/14
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Ocena zmian barwy suszonych rozpyłowo soków aronii czarnoowocowej podczas przechowywania
W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 14
Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; aronia ; proszek aronii ; barwa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/14
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ przechowywania na zawartość związków bioaktywnych w suszonych rozpyłowo sokach aronii
W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 13
Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; aronia ; proszek aronii ; polifenole ; przeciwutleniacze ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/14
Rok: 2015
Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Bioaktywność suszonych rozpyłowo soków aronii [*]
W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
Szczegóły: s. 38
Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
Liczba znaków: 2300
Polskie słowa kluczowe: aronia ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/14
Rok: 2015
Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Ocena zmian barwy suszonych rozpyłowo soków aronii czarnowocowej [*]
W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
Szczegóły: s. 39
Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
Liczba znaków: 2300
Polskie słowa kluczowe: aronia ; suszenie rozpyłowe ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; drying ; colour
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/14
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Gawałek, Marcin Szulc
Tytuł: Wpływ warunków suszenia rozpyłowego soku aronii na wybrane właściwości uzyskiwanego proszku
W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014 / [Oprac. red. Magdalena Śledź].
Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
Szczegóły: s. 53
ISBN: 978-83-7583-568-7
Polskie słowa kluczowe: aronia ; suszenie rozpyłowe ; sok z aronii ; właściwości ; gęstość nasypowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/14
Rok: 2014
Autorzy: Teresa Adamska, Małgorzata Ewertowska, Ewa Ignatowicz, Małgorzata Kujawska, Marcin Kidoń, Arleta Matuszewska, Jan Oszmiański, Hanna Szaefer, Jadwiga Jodynis-Liebert
Tytuł: Effects of long-term administration of freeze-dried chokeberry juice to rats
Źródło: J. Pharm. Nutr. Sci. - 2014, vol. 4, no. 2, s. 154-161, bibliogr.
p-ISSN: 2223-3806 e-ISSN: 1927-5951
Uwagi: Publikacja dostępna równiez online [Dostęp: 5 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: aronia ; aktywność antyoksydacyjna ; hematologia ; chemia kliniczna
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; antioxidant activity ; hematology ; clinical chemistry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
DOI:
9/14
Rok: 2014
Autorzy: Paulina Worsztynowicz, Marta Napierała, Wojciech Białas, Włodzimierz Grajek, Mariola Olkowicz
Tytuł: Pancreatic α-amylase and lipase inhibitory activity of polyphenolic compounds present in the extract of black chokeberry (Aronia melanocarpa L.)
Źródło: Process Biochem. - 2014, vol. 49, iss. 9, s. 1457-1463, il., bibliogr.
p-ISSN: 1359-5113
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: aronia ; otyłość
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; obesity ; amylase ; lipase ; enzyme inhibition
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.516
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/14
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ dostępności tlenu i światła na stabilność antocyjanów w modelowych napojach aroniowych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 35, il, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_35.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; stabilność ; aronia ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; stability ; chokeberry ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/14
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka, Joanna Dziedzic, Paulina Smoczyńska, Ewa Flaczyk, Andrzej Sidor
Tytuł: Using biologically active substances in the production of confectionery products
Tytuł równoległy: Wykorzystanie substancji biologicznie aktywnych w wyrobach cukierniczych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 84-85
Polskie słowa kluczowe: wyroby cukiernicze ; substancje biologicznie czynne ; inulina ; aronia ; morwa
Angielskie słowa kluczowe: confectionery ; biologically active substances ; inulin ; chokeberry ; mulberry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
12/14
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka, Krzysztof Dziedzic, Paulina Smoczyńska, Ewa Flaczyk, Andrzej Sidor
Tytuł: Using biologically active substances in the production of confectionery products
Tytuł równoległy: Wykorzystanie substancji biologicznie aktywnych w wyrobach cukierniczych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 64-65
Polskie słowa kluczowe: wyroby cukiernicze ; substancje biologicznie aktywne ; inulina ; aronia ; morwa
Angielskie słowa kluczowe: confectionery ; biologically active substances ; inulin ; chokeberry ; mulberry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
13/14
Rok: 2012
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak
Tytuł: Potencjał przeciwutleniający ekstraktów otrzymanych z owoców aronii czarnoowocowej (Aronia melanocarpa) poddanych procesom utrwalania termicznego
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 138
Polskie słowa kluczowe: aronia ; Aronia melanocarpa ; przeciwutleniacze ; DPPH ; ABTS ; Photochem
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/14
Rok: 2005
Autorzy: Zbigniew Gruca
Tytuł: Jak prowadzić krzewy owocowe?
Źródło: Działkowiec. - 2005, nr 2 (654), s. 52-53, il.
p-ISSN: 0137-7930
Polskie słowa kluczowe: krzewy owocowe ; prowadzenie roślin ; cięcie krzewów ; porzeczka ; agrest ; malina ; jeżyna ; aronia ; dereń jadalny ; jagoda kamczacka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP