logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: AROMAT
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2014
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Elżbieta Wojtowicz, Krzysztof Przygoński, Mariola Olkowicz
Tytuł: Chlorogenic acid in raw materials for the production of chicory coffee
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2014, vol. 94, iss. 10, s. 2118-2123, bibliogr.
e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: kwas chlorogenowy ; kawa zbożowa ; aromat ; prażenie ; surowce
Angielskie słowa kluczowe: chlorogenic acid ; chicory coffee ; aroma ; roasting ; raw materials
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.714
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2014
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Elżbieta Wojtowicz
Tytuł: GC/MS, GC/O and sensory aroma analysis of novel components for chicory coffee
Źródło: Nat. Volatiles Essent. Oils. - 2014, vol. 1, Spec. Iss., s. 218
p-ISSN: 2148-9637
Uwagi: 45th International Symposium on Essential Oils: 07-10 September 2014, Istanbul, ISEO Abstracts.
Polskie słowa kluczowe: kawa zbożowa ; aromat ; chromatografia gazowa ; spektroskopia masowa
Angielskie słowa kluczowe: chicory coffee ; aroma ; GC/MS ; GC/O
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Janusz Adamiec
Tytuł: Sposób na zapewnienie wysokiej jakości aromatu naturalnych przypraw liściastych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 36, il, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_36.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: przyprawy ; dekontaminacja ; aromat ; mikrokapsułkowanie ; SPME/GC ; olfaktometria ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: spices ; decontamination ; aroma ; microencapsulation ; SPME/GC ; olfactometry ; sensory analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2010
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Erwin Wąsowicz, Mariusz Pacyński
Tytuł: Gas chromatography, sensory analysis and electronic nose in the evaluation of black cumin (Nigella sativa L.) aroma quality
Tytuł równoległy: Chromatografia gazowa, analiza sensoryczna i nos elektroniczny w ocenie aromatu czarnuszki (Nigella sativa L.)
Źródło: Herba Pol. - 2010, vol. 56, no. 4, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0018-0599
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: czarnuszka ; aromat ; związki kluczowe ; analiza sensoryczna, ; nos elektroniczny
Angielskie słowa kluczowe: black cumin ; aroma ; key compounds ; sensory analysis ; electronic nos
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP