logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ANTYOKSYDANTY
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2019
Autorzy: Anna Przybylska-Balcerek, Lidia Szwajkowska-Michałek, Kinga Stuper-Szablewska
Tytuł: Kwasy fenolowe jako naturalne przeciwutleniacze drzew występujących w Polsce
W: Środowisko Polski Oczami Przyrodników : XI Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Wrocław, 16-19 maja 2019, Książka abstraktów.
Adres wydawniczy: Wrocław : Uniwersytet Wrocławski, 2019
Szczegóły: s. 11
Polskie słowa kluczowe: antyoksydanty ; kwasy fenolowe ; rośliny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/10
Rok: 2016
Autorzy: K. Stuper-Szablewska, D. Kurasiak-Popowska, J. Nawracała, J. Perkowski
Tytuł: Study of metabolite profiles in winter wheat cultivars induced by Fusarium infection
Źródło: Cereal Res. Commun. - 2016, vol. 44, no. 4, s. 572-584, il., bibliogr.
p-ISSN: 0133-3720 e-ISSN: 1788-9170
Polskie słowa kluczowe: antyoksydanty ; Fusarium graminearum ; Fusarium culmorum
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; Fusarium graminearum ; Fusarium culmorum ; mycotoxins ; phenolic acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.496
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/10
Rok: 2015
Autorzy: Kamila Dmochowska-Ślęzak, Karol Giejdasz, Monika Fliszkiewicz, Krystyna Żółtowska
Tytuł: Variations in antioxidant defense during the development of the solitary bee Osmia bicornis
Źródło: Apidologie. - 2015, vol. 46, iss. 4, s. 432-444, il., bibliogr.
p-ISSN: 0044-8435 e-ISSN: 1297-9678
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: antyoksydanty ; owady zapylające ; Osmia bicornis
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; pollinating insects ; insects ; metabolism ; enzymes ; development
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.655
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/10
Rok: 2015
Autorzy: Anna Michalska, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Bioactive compounds of blueberries : post-harvest factors influencing the nutritional value of products
Źródło: Int. J. Mol. Sci. - 2015, vol. 16, iss. 8, s. 18642-18663, il., bibliogr.
p-ISSN: 1661-6596 e-ISSN: 1422-0067
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: antyoksydanty ; suszenie ; dojrzałość owoców ; polifenole ; przetwórstwo owoców ; jakość ; przechowywanie ; Vaccinium
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; drying ; maturity ; polyphenols processing ; quality ; storage ; Vaccinium
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.257
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/10
Rok: 2015
Autorzy: Krzysztof Dwiecki, Grażyna Neunert, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krzysztof Polewski
Tytuł: Fluorescence quenching studies on the interaction of catechin-quinone with CdTe quantum dots. Mechanism elucidation and feasibility studies
Źródło: Spectroc. Acta Pt. A-Molec. Biomolec. Spectr. - 2015, vol. 149, s. 523-530, il., bibliogr.
p-ISSN: 1386-1425
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: kropki kwantowe ; fluorescencja ; antyoksydanty
Angielskie słowa kluczowe: quantum dots ; fluorescence ; antioxidants
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.653
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/10
Rok: 2014
Autorzy: Aleksander Siger, Aleksandra Kaczmarek, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Wpływ procesu prażenia nasion rzepaku na zawartość natywnych przeciwutleniaczy w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno
W: Postępy w analityce lipidów żywności : 20-21 października 2014, Poznań, Streszczenia wykładów i e-posterów.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 19
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; antyoksydanty ; tokoferole ; fitosterole ; canolol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2014
Autorzy: Marek Siwulski, Krzysztof Sobieralski, Iwona Sas-Golak
Tytuł: Wartość odżywcza i prozdrowotna grzybów występujących w polskich lasach
Źródło: Sylwan. - 2014, R. 158, nr 2, s. 151-160, bibliogr.
p-ISSN: 0039-7660
Polskie słowa kluczowe: grzyby jadalne ; grzyby lecznicze ; substancje biologicznie czynne ; polisacharydy ; antyoksydanty
Angielskie słowa kluczowe: edible mushrooms ; medicinal mushrooms ; bioactive substances ; polysaccharides ; antioxidants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.322
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2013
Autorzy: Anna Malinowska
Tytuł: Produkty wspomagające dietę osób z chorobami krążenia
Źródło: Food Forum. - 2013, nr 1, s. 42-47, il., bibliogr.
p-ISSN: 2299-6346
Polskie słowa kluczowe: choroby układu krążenia ; fitosterole ; kwasy tłuszczowe omega 3 ; antyoksydanty ; błonnik pokarmowy ; sód
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2012
Autorzy: Zofia Zaborowska, Krzysztof Przygoński, Agnieszka Bilska
Tytuł: Antioxidative effect of thyme (Thymus vulgaris in sunflower oil
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (3), s. 283-291, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: ekstrakt tymianku ; antyoksydanty ; utlenianie ; olej słonecznikowy
Angielskie słowa kluczowe: thyme extract ; antioxidants ; oxidation ; sunflower oil
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/10
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Drożdżyńska, Krzysztof Dziedzic, Alicja Kośmider, Katarzyna Leja, Katarzyna Czaczyk, Danuta Górecka
Tytuł: Application of Fast Liquid Chromatography for antioxidants analysis
Tytuł równoległy: Wykorzystanie techniki szybkiej chromatografii cieczowej do analizy antyoksydantów
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (1), s. 19-25, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: szybka chromatografia cieczowa ; antyoksydanty
Angielskie słowa kluczowe: Fast Liquid Chromatography ; antioxidants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP