logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ANTOCYJANY
Liczba odnalezionych rekordów: 31



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/31
Rok: 2018
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Eva Ivanišova
Tytuł: Wpływ dodatku suszonych owoców jagodowych na cechy babeczek bezglutenowych
Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2018, t. 73, nr 2, s. 61-71, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2083-5809
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 listopada 2018].
Polskie słowa kluczowe: muffiny ; czarna porzeczka ; jagoda ; antocyjany ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: muffins ; black currant ; berry ; anthocyanins ; antioxidant properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/31
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Produkty handlowe z bzu czarnego, ocena właściwości bioaktywnych
Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 8, s. 70-73, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/31
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Marcin Kidoń
Tytuł: Przetwory z bzu czarnego jako produkty o wysokim potencjale prozdrowotnym
W: XI Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce, warzywa i grzyby - innowacje, bezpieczeństwo, jakość, technologie" : Bydgoszcz, 17-18 maja 2018 r..
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2018
Szczegóły: s. 52
ISBN: 978-83-65603-43-2
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwutleniająca ; antocyjany ; bez czarny ; polifenole ; przetwory
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/31
Rok: 2017
Autorzy: Marcin Kidoń, Lu Wang, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Chokeberry anthocyanin stability during heating
W: 4th North and East European Congress on Food : 10-13 September 2017, Kaunas, Lithuania, Abstract book.
Adres wydawniczy: Kaunas : Department of Food Science and Technology, Kaunas University of Technology, 2017
Szczegóły: s. 77
ISBN: 978-609-02-1373-5
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Liczba znaków: 1191
Liczba arkuszy: 0,03
Polskie słowa kluczowe: aronia ; antocyjany ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; anthocyanin ; sweeteners ; colour ; degradation kinetics
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/31
Rok: 2017
Autorzy: Maria Różańska, Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Anita Zalewska, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Extraction and purification of anthocyanins of lingonberry fruit
W: Current trends in commodity science : Food safety and analysis of bioactive substances / Ed. Hanna Śmigielska.
Adres wydawniczy: Poznań : University of Economics and Business, Faculty of Commodity Science, 2017
Szczegóły: s. 60-74, il., bibliogr., abstr., streszcz.
ISBN: 978-83-94206-1-9
Polskie słowa kluczowe: ekstrakcja ; antocyjany ; aktywność przeciwutleniająca ; borówka brusznica
Angielskie słowa kluczowe: extraction ; anthocyanins ; antioxidant activity ; lingonberry
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/31
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ zabiegów technologicznych i pochodzenia surowca na aktywność przeciwutleniającą i właściwości fizyczno-chemiczne soku z bzu czarnego.
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 4, s. 385-395, il., bibliogr., abstr., streszcz.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_36.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; sok ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; juice ; anti-oxidative activity ; polyphenols ; anthocyanins ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/31
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Halina Staniek
Tytuł: Kwiaty i owoce bzu czarnego źródłem związków bioaktywnych i składników mineralnych
W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa "NATURALni 2017" : Łódź, 11 marca 2017 r., Materiały konferencyjne, Książka abstraktów / [Red. Kępczak Norbert].
Adres wydawniczy: Łódź : Fundacja Promovendi, 2017
Szczegóły: s. 24
ISBN: 978-83-946991-1-6
Liczba arkuszy: 0,04
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany ; składniki mineralne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/31
Rok: 2017
Autorzy: Anna Przybylska, Kinga Stuper-Szablewska, Danuta Kurasiak-Popowska, Juliusz Perkowski
Tytuł: Zawartość związków fenolowych w niebieskiej kukurydzy
W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa "Nauka, Badania, Rozwój" : 04.11.2017, Warszawa, Książka Artykułów / Red. Solarczyk Paweł.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Fundacji Promovendi, 2017
Szczegóły: s. 143-152, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-949065-2-8
Polskie słowa kluczowe: kukurydza niebieska ; polifenole ; antocyjany ; kwasy fenolowe ; aktywność przeciwutleniająca
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/31
Rok: 2017
Autorzy: Marcin Kidoń, Ma Tianhui
Tytuł: Ocena jakości smoothie przygotowanych na bazie przecierów z marchwi
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 14
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: smoothie ; marchew ; jakość ; polifenole ; antocyjany ; barwa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/31
Rok: 2017
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Marcin Kidoń, Izabela Przybylska
Tytuł: Ocena wpływu obróbki wstepnej miazgi owocowej na jakość soku z bzu czarnego
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 73
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; sok ; ultradźwieki ; polifenole ; antocyjany ; barwa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/31
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ pochodzenia i stopnia dojrzałości owoców bzu czarnego na wybrane właściwości fizykochemiczne
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 63
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; owoce ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/31
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ sezonu zbiorczego na aktywność biologiczną kwiatów i owoców bzu czarnego
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 64
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; kwiaty ; owoce ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/31
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Assessment of colour changes during storage of elderberry juice concentrate solutions using the optimization method
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2016, 15 (3), s. 299-309, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; soki owocowe ; barwa owoców ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; juice ; colour ; anthocyanins ; response surface
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/31
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Katarzyna Siwińska
Tytuł: Porównanie wybranych właściwości soków i dżemów z owoców bzu czarnego
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 51
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; przetwory owocowe ; antocyjany ; polifenole ; barwa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/31
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Właściwości przeciwutleniające handlowych soków z owoców bzu czarnego
W: Nauka dla środowiska. t. 2 / Red. nauk. Tomasz Cłapa, Emil Mariusz Szymański.
Adres wydawniczy: Zgorzelec : GSP, 2016
Szczegóły: s. 38-47, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-944317-0-9
Uwagi: IV Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców "Nauka dla środowiska przyrodniczego", Poznań, 23-25 kwietnia 2015 r.
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; soki owocowe ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; juice ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
16/31
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ przechowywania na zawartość związków bioaktywnych w suszonych rozpyłowo sokach aronii
W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 13
Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; aronia ; proszek aronii ; polifenole ; przeciwutleniacze ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/31
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Klaudia Gutowska
Tytuł: Wpływ przechowywania zamrażalniczego na wybrane właściwości bioaktywne owoców bzu czarnego
W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 54
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; mrożenie ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/31
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Katarzyna Siwińska, Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Porównanie wybranych właściwości soków i dżemów z owoców bzu czarnego
W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 67-76, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-834-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwutleniająca ; antocyjany ; barwa ; bez czarny ; polifenole ; przetwory
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/31
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Marcin Kidoń
Tytuł: The content of polyphenols and anthocyanins in elderberry juices
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 84
ISBN: 978-83-912026-8-5
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; soki owocowe ; polifenole ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
20/31
Rok: 2015
Autorzy: Marcin Kidoń, Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Bioactive compounds contents in different parts of purple carrot roots
Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 66, bibliogr.
p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
Polskie słowa kluczowe: marchew purpurowa ; polifenole ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: purple carrot ; polyphenols ; anthocyanins
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
21/31
Rok: 2015
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Dorota Walkowiak-Tomczak, Marcin Kidoń, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Effect of mash treatment on the biological active compounds content in strawberry juices
Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 53, bibliogr.
p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
Polskie słowa kluczowe: sok truskawkowy ; obróbka miazgi ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: strawberry juice ; mash treatment ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
22/31
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Właściwości przeciwutleniające soków z owoców bzu czarnego
W: Nauka dla środowiska przyrodniczego : IV Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców w Poznaniu, 23-25 kwietnia 2015 r., Książka abstraktów.
Inf. o wydaniu: Wydanie na płycie CD.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 82
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; soki owocowe ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/31
Rok: 2015
Autorzy: Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Przemysław Kowalczewski, Agnieszka Drożdżyńska, Tomasz Jankowski
Tytuł: Pozyskiwanie antocyjanów z owoców aronii, czarnego bzu, czarnej porzeczki i korzenia czarnej marchwi metodą ekstrakcji
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 5 (102), s. 165-181, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 20 września 2016].
Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; ekstrakcja ; właściwości przeciwutleniające ; ABTS+ ; FRAP
Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; extraction ; antioxidant properties ; ABTS+ ; FRAP
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
24/31
Rok: 2015
Autorzy: Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Przemysław Kowalczewski, Agnieszka Drożdżyńska, Tomasz Jankowski
Tytuł: Separacja antocyjanów z owoców aronii, czarnego bzu, czarnej porzeczki i korzenia czarnej marchwi za pomocą chromatografii preparatywnej
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 6 (103), s. 41-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 20 września 2016].
Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; ekstrakcja ; chromatografia cieczowa ; chromatografia preparatywna ; liofilizacja
Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; extraction ; liquid chromatography ; preparative chromatography ; lyophilization
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
25/31
Rok: 2013
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Michał Słodziński
Tytuł: Charakterystyka związków polifenolowych w odmianach kapusty głowiastej czerwonej
W: Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu : XLI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 2-3 lipca 2013 r.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2013
Szczegóły: s. 231-232
ISBN: 978-83-937001-0-3
Polskie słowa kluczowe: kapusta czerwona ; związki fenolowe ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/31
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Instrumentalna i sensoryczna ocena barwy roztworów koncentratu soku z czarnej porzeczki podczas przechowywania
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2012, t. 17, nr 2, s. 53-60, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; barwa ; antocyjany ; płaszczyzna odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: black currant ; colour ; anthocyanins ; response surface
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
27/31
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ dostępności tlenu i światła na stabilność antocyjanów w modelowych napojach aroniowych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 35, il, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_35.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; stabilność ; aronia ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; stability ; chokeberry ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
28/31
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Instrumental and sensory analyses of colour in solutions of black currant juice concentrate during storage
Tytuł równoległy: Instrumentalna i sensoryczna ocena barwy roztworów koncentratu soku z czarnej porzeczki podczas przechowywania
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 24-25
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; barwa ; antocyjany ; płaszczyzna odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: black currant ; colour ; anthocyanins ; response surface
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
29/31
Rok: 2011
Autorzy: Marcin Kidoń, Janusz Czapski
Tytuł: Wpływ obróbki miazgi na uzysk soku tłoczonego z marchwi purpurowej
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2011, z. 558, s. 111-119, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Wybrane problemy inzynierii żywności. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: preparaty enzymatyczne ; antocyjany ; zdolność oksydacyjna ; marchew purpurowa ; sok tłoczony
Angielskie słowa kluczowe: enzyme preparation ; anthocyjanin ; antioxidant activity ; purpic carrot ; pressed juice
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
30/31
Rok: 2010
Autorzy: Małgorzata Pietrowska-Borek, Tamara Chadzinikolau, Monika Kozłowska
Tytuł: Effect of urban pollution on 4-coumarate: CoA ligase and flavonoid accumulation in Berberis thunbergii
Źródło: Dendrobiology. - 2010, vol. 64, s. 79-85, il., bibliogr.
p-ISSN: 1641-1307
Polskie słowa kluczowe: zanieczyszczenia środowiska ; oddziaływanie na rośliny ; Berberis thunbergii ; reakcja na stres ; flawony ; antocyjany ; ligaza kumarylo-CoA ; aktywność enzymatyczna
Angielskie słowa kluczowe: Berberis thunbergii ; anthocyanins ; flavonoids ; 4-Coumarate:CoA ligase ; environmental stresses
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.500
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
31/31
Rok: 2009
Autorzy: Marcin Kidoń, Janusz Czapski
Tytuł: Ocena zmian zawartości składników bioaktywnych oraz zdolności antyoksydacyjnej soków z marchwi purpurowej podczas przechowywania
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 848-853, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: marchew purpurowa ; antocyjany ; polifenole ; zdolność antyoksydacyjna
Angielskie słowa kluczowe: purple carrot ; anthocyanin ; polyphenols ; antioxidant capacity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP