logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ANALIZA SENSORYCZNA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2016
Autorzy: Jerzy Stangierski, Stefan Poliszko, Maciej Szczepka, Ireneusz Mizgalski
Tytuł: Audio-sensoryczna intuicyjna analiza akustyczno-emisyjnej aktywności produktów spożywczych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2016, t. 21, nr 3, s. 146-158, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; aktywność akustyczna ; analiza sensoryczna ; trzaskliwość ; chrupliwość, ; chrzęstliwość
Angielskie słowa kluczowe: food products ; acoustic activity ; sensory analysis ; crackliness ; crispness ; crunchiness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2016
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Sylwia Chudy, Ryszard Kowalski, Magdalena Montowska
Tytuł: Jakość sensoryczna przetworów mięsnych z udziałem suszonych skwarek wieprzowych
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 48
Polskie słowa kluczowe: wędliny podrobowe ; suszone skwarki wieprzowe ; tekstura ; analiza sensoryczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Bajerska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Paweł Górnaś, Dalija Seglina
Tytuł: The effects of muffins enriched with sour cherry pomace on acceptability, glycemic response, satiety and energy intake: a randomized crossover trial.
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2016, vol. 96, iss. 7, s. 2486-2493, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: spożycie energii ; mufinki ; związki fenolowe ; glikemia poposiłkowa ; sytość ; analiza sensoryczna ; wytłoki wiśniowe
Angielskie słowa kluczowe: energy intake ; muffins ; phenolic compounds ; postprandial glucose ; satiety ; sensory analysis ; sour cherry pomace
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.463
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/7
Rok: 2011
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Małgorzata Majcher, Jan Pikul, Sylwia Bielińska, Marian Czauderna, Jacek Wójtowski
Tytuł: The effect of Camelina sativa cake diet supplementation on sensory and volatile profiles of ewe's milk
Źródło: Afr. J. Biotechnol. - 2011, vol. 10 (37), s. 7245-7252
p-ISSN: 1684-5315
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "African Journal of Biotechnology" [Dostęp: 15 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; analiza sensoryczna ; smak ; związki lotne ; czynniki żywieniowe ; lnicznik siewny ; Camelina sativa
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; sensory analysis ; flavor analysis ; volatiles in milk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/7
Rok: 2010
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Erwin Wąsowicz, Mariusz Pacyński
Tytuł: Gas chromatography, sensory analysis and electronic nose in the evaluation of black cumin (Nigella sativa L.) aroma quality
Tytuł równoległy: Chromatografia gazowa, analiza sensoryczna i nos elektroniczny w ocenie aromatu czarnuszki (Nigella sativa L.)
Źródło: Herba Pol. - 2010, vol. 56, no. 4, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0018-0599
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: czarnuszka ; aromat ; związki kluczowe ; analiza sensoryczna, ; nos elektroniczny
Angielskie słowa kluczowe: black cumin ; aroma ; key compounds ; sensory analysis ; electronic nos
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/7
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Physicochemical and sensory characteristics of sheep kefir during storage
Tytuł równoległy: Charakterystyka cech fizykochemicznych i sensorycznych kefiru owczego podczas jego przechowywania
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (2), s. 63-73, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; kefir ; właściwości fizykochemiczne ; analiza sensoryczna ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; physicochemical properties ; sensory analysis ; storage ; kefir ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2007
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Krzysztof Przygoński
Tytuł: Influence of steam water sterilization process on the content of volatile aroma compounds in marjoram (Origanum majorana L.) estimated with GC/MS and GC/O
Tytuł równoległy: Wpływ sterylizacji parą na zawartość lotnych związków zapachowych majeranku (Origanum majorana L.) oceniany metodami GC/MS i GC/O
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 3 (A), s. 151-155, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Polskie słowa kluczowe: rośliny przyprawowe ; sterylizacja parą wodną ; majeranek ; Origanum majorana ; olejki eteryczne ; metody badań ; chromatografia gazowa ; spektrometria masowa ; olfaktometria ; analiza sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: marjoram ; Origanum majorana ; volatile aromatic compounds ; sterilization ; mass spectrometry ; gas chromatography ; olfactometry ; sensory analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP