logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: AMINOKWASY
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2018
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Artur Szwengiel, Anna Olejnik, Joanna Rychlik, Ivan Kreft, Agnieszka Drożdżyńska, Jarosław Walkowiak
Tytuł: The cytotoxic effect of artificially digested buckwheat products on HT-29 colon cancer cells
Źródło: J. Cereal Sci. - 2018, vol. 83, s. 68-73, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0733-5210
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 sierpnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: polifenole ; tiamina ; aminokwasy ; procesy technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: polyphenolic substances ; thiamine ; amino acids ; processing
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.302
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2018
Autorzy: Alina Kałużewicz, Tomasz Spiżewski, Włodzimierz Krzesiński, Anna Zaworska
Tytuł: The effect of biostimulants on the yield and quality of broccoli heads during storage
Tytuł równoległy: Wpływ biostymulatorów na plonowanie i jakość róż brokułu w czasie przechowywania
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2018, t. 12, z. 1, s. 45-54, il., bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_12_4.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Ogrodnictwo i Architektura Krajobrazu.
Polskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; aminokwasy ; Ascophyllum nodosum
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; amino acids ; Ascophyllum nodosum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/8
Rok: 2018
Autorzy: Alina Kałużewicz, Monika Gąsecka, Tomasz Spiżewski
Tytuł: The influence of biostimulants on the content of phenolic compounds in broccoli heads during short-term storage at room temperature
Tytuł równoległy: Wpływ biostymulatorów na zawartość związków fenolowych w różach brokułu w czasie krótkotrwałego przechowywania w temperaturze pokojowej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2018, t. 12, z. 2, s. 131-141, bibliogr., abstr., streszcz.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_12_11.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Ogrodnictwo i Architektura Krajobrazu.
Polskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; aminokwasy ; Ascophyllum nodosum
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; amino acids ; Ascophyllum nodosum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/8
Rok: 2016
Autorzy: Aneta Tomczak
Tytuł: Zmienność składu aminokwasowego nasion łubinu wąskolistnego (Lupinus augustifolius)
W: Dni Doktoranta 2016 : Konferencja Naukowa, Poznań, 1-2 grudnia 2016.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 64
ISBN: 978-83-7160-858-2
Polskie słowa kluczowe: nasiona łubinu ; aminokwasy ; odmiana ; rosliny strączkowe ; surowce wysokobiałkowe ; chromatografia UPLC
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Suliburska
Tytuł: Inne substancje
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 266-278, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: substancje bioaktywne ; składniki mineralne ; witaminy ; aminokwasy
Angielskie słowa kluczowe: bioactive agents ; vitamins ; minerals ; amino acids
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2009
Autorzy: Alicja Kawka, Aleksandra Chalcarz, Piotr Kołodziejczyk
Tytuł: Quality characteristics of barley varieties
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2009, vol. 12, iss. 4, art. 6, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume12/issue4/art-06.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Polskie słowa kluczowe: jęczmień ; odmiany roślin ; skład chemiczny ; aminokwasy
Angielskie słowa kluczowe: barley ; varieties ; chemical composition ; amino acid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/8
Rok: 2005
Autorzy: Waldemar Kuśnierek, Andrzej Potkański, Sylwia Kuśnierek
Tytuł: Strawność całkowita i jelitowa u świń białka i aminokwasów poekstrakcyjnej śruty rzepakowej przed i po ekstruzji w temperaturach 140 i 160 0C
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 2, s. 537-548, bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: pasze ; śruta rzepakowa ; ekstruzja ; poekstrakcyjna śruta rzepakowa ; białka ; aminokwasy ; strawność ; strawność całkowita ; strawność jelitowa ; trzoda chlewna ; badania strawnościowe
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed meal ; extrusion ; digestibility ; amino acid ; pig
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2003
Autorzy: Manfred Oskar Lorek, Ryszard Cholewa, Areta Hartman
Tytuł: Filcowanie się okrywy włosowej lisów polarnych z różnych grup żywieniowych
Źródło: Acta Sci. Pol., Zootech. - 2003, 2 (2), s. 41-46, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0714
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; lis polarny ; okrywa włosowa ; filcowanie ; czynniki żywieniowe ; żywienie zwierząt ; dodatki paszowe ; aminokwasy
Angielskie słowa kluczowe: fox ; fur ; amino acid ; felting
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP