logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ALKOHOL
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Tomasz Szkudelski, Katarzyna Szkudelska
Tytuł: Potential of resveratrol in mitigating metabolic disturbances induced by ethanol
Źródło: Biomed. Pharmacother. - 2018, vol. 101, s. 579-584, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0753-3322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: resweratol ; alkohol ; metabolizm ; uszkodzenie wątroby
Angielskie słowa kluczowe: resveratrol ; alcohol ; metabolism ; liver damage
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.457
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2013
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul, Joanna Teichert, Natalia Osten-Sacken
Tytuł: Charakterystyka i właściwści kumysu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2013, t. 7, z. 3, art. 35, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_7_35.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: kumys ; barwa ; tekstura ; ocena sensoryczna ; kwas mlekowy ; alkohol
Angielskie słowa kluczowe: koumiss ; colour ; texture ; sensory examination ; lactic acid ; alcohol
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Artur Szwengiel, Małgorzata Lasik, Katarzyna Szambelan, Kamila Goderska, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Effect of agronomic factors on alkoholic fermantation process yield from non-starch raw material
Tytuł równoległy: Wpływ czynników agrotechnicznych surowca nieskrobiowego na wydajność procesu fermentacji alkoholowej
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 120-121
Polskie słowa kluczowe: alkohol ; burak cukrowy ; destylaty ; fermentacja ; sacharoza
Angielskie słowa kluczowe: alcohol ; sugar beet ; destillate ; fermentation ; sucrose
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Artur Szwengiel, Małgorzata Lasik, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Influence of selected quality factors of a raw material for non starch ethanol yield
Tytuł równoległy: Wpływ wybranych wyróżników jakościowych surowca nie skrobiowego na wydajność etanolu
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 152-153
Polskie słowa kluczowe: alkohol ; burak cukrowy ; destylaty ; fermentacja ; sacharoza
Angielskie słowa kluczowe: alcohol ; sugar beet ; distillate ; fermentation ; sucrose
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP