logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ALERGIE POKARMOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Olga Stefko
Tytuł: Bezpieczeństwo produktów przeznaczonych dla osób z alergią pokarmową - aspekty analityczne i ekonomiczne wprowadzania innowacji w przedsiębiorstwie
W: Bezpieczeństwo żywności w łańcuchu żywnościowym [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 24-31, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-833-9
Liczba arkuszy: 0,50
Polskie słowa kluczowe: żywność bezpieczna ; alergie pokarmowe ; innowacje w przedsiębiorstwie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2016
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Ewa Jędrzejowska, Katarzyna Waszkowiak, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Substancje bioaktywne - szansa czy zagrożenie? Opinie rodziców dzieci z alergią pokarmową (badania wstępne)
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 485-489, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: alergie pokarmowe ; składniki bioaktywne ; nastawienie konsumentów
Angielskie słowa kluczowe: food allergy ; bioactive compounds ; consumers attitude
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2014
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Alergie i nietolerancje pokarmowe
W: Bezpieczeństwo żywności i żywienia / Pod red. Jana Gawęckiego i Zbigniewa Krejpcio.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 97-100, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-741-7
Liczba arkuszy: 0,88
Polskie słowa kluczowe: niepożądane reakcje pokarmowe ; alergie pokarmowe ; laktoza
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2014
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agata Zemleduch-Barylska, Celina Popowska, Sylwia Kołecka, Paulina Górecka
Tytuł: Detekcja alergennych białek mleka w wybranych produktach spożywczych
W: Technologia produkcji i bezpieczeństwo żywności / Tomasz Tarko, Aleksandra Duda-Chodak, Mariusz Witczak, Dorota Najgebauer-Lejko (redaktorzy).
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2014
Szczegóły: s. 158-159, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-937001-3-4
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2015].
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: alergie pokarmowe ; kazeina ; beta-laktoglobulina ; Western blot
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2010
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Marzanna Hęś, Piotr Ziętara
Tytuł: Wiedza na temat soi, jej przetworów i właściwości alergennych wśród studentów dwóch poznańskich uczelni
Źródło: Hygeia Public Health. - 2010, 45, 2, s. 177-180, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1509-1945
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 maja 2019].
Polskie słowa kluczowe: soja ; preparaty sojowe ; kwestionariusz ankiety ; alergie pokarmowe
Angielskie słowa kluczowe: soybean ; soybean preparations ; personal questionnaire ; food allergy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2006
Autorzy: Justyna Gralik
Tytuł: Analityczne i przemysłowe możliwości oceny zagrożeń alergologicznych
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 2, s. 38-41, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: choroby alergiczne ; alergie pokarmowe ; alergeny ; oznaczanie ; programy antyalergiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP