logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ALERGIA POKARMOWA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Aneta Tomczak, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Ewa Springer
Tytuł: Immunoreaktywne właściwości łubinu wąskolistnego
W: Prozdrowotne właściwości żywności. Aspekty żywieniowe i technologiczne : XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej "Żywność - tradycja i nowoczesność", Lublin, 24-25 maja 2018 / Pod red. Nauk. Małgorzaty Karwowskiej, Izabelli Jackowskiej.
Adres wydawniczy: Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS", 2018
Szczegóły: s. 111-121, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-63761-51-6
Polskie słowa kluczowe: alergia pokarmowa ; łubin wąskolistny ; orzech ziemny ; reakcje krzyżowe ; soja
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2011
Autorzy: Anna Jedrusek-Golinska, Marzanna Hęś, Krystyna Szymandera-Buszka, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Magdalena Andrzejczak
Tytuł: Badanie wiedzy i zachowań żywieniowych osób z uczuleniem na soję z terenu Poznania
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2011, t. 92, nr 4, s. 977-979, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 sierpnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: alergia pokarmowa ; kwestionariusz ankiety ; produkty sojowe
Angielskie słowa kluczowe: food allergy ; personal questionnaire ; soybean products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2010
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Marzanna Hęś, Katarzyna Małecka
Tytuł: Wiedza na temat alergii pokarmowej wsród uczniów Zespołu Szkól Gastronomicznych w Bydgoszczy
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 20, il., bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_20.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: alergia pokarmowa ; kwestionariusz ankiety ; szkoła gastronomiczna ; procesy technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: food allergy ; personal questionnaire ; gastronomy school ; technological processes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2009
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Ewa Dębińska
Tytuł: Zachowania żywieniowe osób uczulonych na alergeny pokarmowe z terenu Poznania
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2009, R. 36, nr 2, s. 347-350, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: alergia pokarmowa ; kwestionariusz ankiety ; produkty uczulające
Angielskie słowa kluczowe: food allergy ; personal questionnaire ; allergy causing producys
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP