logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: AKTYWNOŚĆ BAKTERIOBÓJCZA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2015
Autorzy: G. Leśnierowski
Tytuł: Lysozyme and its modified forms: properties, potential for its production and application
W: Handbook of eggs in human function / Ed. by Ronald Ross Watson, Fabien de Meester.
Adres wydawniczy: Wageningen : Wageningen Academic Publisher, 2015
Seria: Human Health Handbooks, ISNN 2212-375X ; no. 9
Szczegóły: s. 483-495, bibliogr.
ISBN: 978-90-8686-254-2
Liczba arkuszy: 1,02
Polskie słowa kluczowe: modyfikacje lizozymu ; aktywność bakteriobójcza
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; modification ; antibacterial activity
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/4
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski
Tytuł: Wpływ wielkości dawki promieniowania UV-C na skuteczność przeciwdrobnoustrojową na powierzchni skorup jaj konsumpcyjnych
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 180
ISBN: 978-83-923549-4-9
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie UV-C ; aktywność bakteriobójcza ; jaja konsumpcyjne ; skorupa jaja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2009
Autorzy: Anna Sip, Michał Więckowicz, Maria Krasowska
Tytuł: Charakterystyka listeriobójczych bakteriocyn klasy IIa bakterii fermentacji mlekowej
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 3 (86), s. 111-128, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: bakterie fermentacji mlekowej ; bakteriocyny klasy IIa ; właściwości fizykochemiczne ; biosynteza ; mechanizm działania ; aktywność bakteriobójcza
Angielskie słowa kluczowe: antilisterial bacteriocins ; lactic acid bacteria ; class IIa bacteriocins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2009
Autorzy: Anna Sip, Maria Krasowska, Michał Więckowicz
Tytuł: Zastosowanie bakteriocyn klasy IIa bakterii fermentacji mlekowej
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 3 (86), s. 129-147, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: skażenie żywności ; bakterie ; Listeria monocytogenes ; inaktywacja ; bakteriocyny klasy IIa ; bakterie fermentacji mlekowej ; wykorzystanie ; aktywność bakteriobójcza
Angielskie słowa kluczowe: antilisterial bacteriocins ; Listeria monocytogenes ; lactic acid bacteria ; antilisterial activity ; class IIa bacteriocins ; biopreservation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP