logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SPE
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2011
Autorzy: Mariusz Dziadas, Henryk Jeleń
Tytuł: Influence of glycosidases addition on selected monoterpenes contents in musts and white wines from two grape varieties grown in Poland
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2011, 10 (1), s. 7-17, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: białe wino ; glikozydy ; monoterpeny ; SPE ; GC/MS
Angielskie słowa kluczowe: white wines ; glycosides ; monoterpenes ; SPE ; GC/MS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/2
Rok: 2007
Autorzy: Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: Wykorzystanie techniki SPE-HPLC do oznaczania zawartości związków fenolowych w wybranych olejach roślinnych tłoczonych na zimno
W: Nowoczesne metody analityczne w zapewnieniu jakości i bezpieczeństwa żywności : VI Konferencja Naukowa z cyklu: Jakość i bezpieczeństwo żywności, Warszawa, 6-7 grudnia 2007.
Adres wydawniczy: Warszawa : [b.w.], 2007
Szczegóły: s. 121-122
Polskie słowa kluczowe: oleje tłoczone na zimno ; związki fenolowe ; SPE
Angielskie słowa kluczowe: cold pressed oil ; phenolic compounds ; SPE
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP