logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NMR
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Pers
Tytuł: Molekularne właściwości żeli skrobiowo-białkowych
W: Dni Doktoranta 2016 : Konferencja Naukowa, Poznań, 1-2 grudnia 2016.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 45
ISBN: 978-83-7160-858-2
Polskie słowa kluczowe: skrobia ziemniaczana ; NMR ; lizozym ; czas relaksacji spin-sieć ; czas relaksacji spin-spin
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2015
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Dominik Kmiecik
Tytuł: Otrzymywanie i identyfikacja standardów estrów stigmasterolu
W: IX Polska Konferencja Chemii Analitycznej "Chemia analityczna to ciągłe wyzwania" : Poznań, 6-10 VII 2015 r., Abstrakty.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 420, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: stigmasterol ; kwasy tłuszczowe ; estryfikacja ; GC-MS ; NMR
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2013
Autorzy: Tomasz Szablewski, Hanna Baranowska, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Application of low-field nuclear magnetic resonance [NMR] to assess the egg white quality
Tytuł równoległy: Zastosowanie niskopolowego magnetycznego rezonansu jądrowego [NMR] do oceny jakości białka jaj
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 168-169
Polskie słowa kluczowe: NMR ; jaja ; jednostki Haugha
Angielskie słowa kluczowe: NMR ; eggs ; Haugh units
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2013
Autorzy: Ryszard Rezler, Hanna M. Baranowska
Tytuł: Właściwości reologiczne i zdolność wiązania wody przez stabilizowane skrobią ziemniaczaną emulsje typu tłuszcz w wodzie
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 1(86), s. 81-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; emulsja ; NMR ; reologia ; skrobia
Angielskie słowa kluczowe: water activity ; emulsions ; NMR ; rheology ; starch
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2010
Autorzy: Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Temperaturowe właściwości farszów mięsnych badane techniką NMR
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 13, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_13.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: dynamika molekularna ; farsz ; NMR ; tłuszcz
Angielskie słowa kluczowe: molecular dynamics ; forcemeat ; NMR ; fat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2009
Autorzy: Hanna M. Baranowska
Tytuł: Temperaturowe właściwości farszów mięsnych badane techniką NMR
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 119
Polskie słowa kluczowe: farsz ; dynamika molekularna ; NMR ; tłuszcz roślinny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP