logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LACTOBACILLUS PLANTARUM
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2018
Autorzy: Marta Archacka, Wojciech Białas, Anna Sip, Radosław Dembczyński
Tytuł: Zastosowanie suszenia rozpyłowego w procesie utrwalania komórek Lactobacillus plantarum Łock 0860
W: Preparaty synbiotyczne w żywieniu zwierząt / Pr. zbior. pod red. Katarzyny Śliżewskiej.
Adres wydawniczy: Łódź : Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii. Politechnika Łódzka, 2018
Seria: Monografie - Politechnika Łódzka
Szczegóły: s. 73-84, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-63929-60-2
Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; trehaloza ; glutaminian monosodowy ; Lactobacillus plantarum ; probiotyki
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2017
Autorzy: Marta Archacka, Wojciech Białas, Maria Różańska, Tomasz Jankowski
Tytuł: Mikrokapsułkowanie bakterii probiotycznych Lactobacillus plantarum metodą suszenia rozpyłowego z zastosowaniem wybranych nośników
W: II Ogólnopolska Konferencja Nowe Horyzonty w Naukach Przyrodniczych BIOT 2017 : Poznań, 26 maja 2017, Książka abstraktów.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 69
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp 3 lipca 2017].
Polskie słowa kluczowe: mikrokapsułkowanie ; suszenie rozpyłowe ; Lactobacillus plantarum
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2014
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Magdalena Rudzińska, Małgorzata Majcher, Artur Szwengiel, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Influence of broad beans biotechnological treatment on volatile compounds, sterols and bioactive components in cookies
W: Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy : 3rd International Iseki Food Conference, 21-23 May, 2014, Athens, Greece, Book of Abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L.M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 140
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: bób ; ciastka ; fermentacja ; Lactobacillus plantarum
Angielskie słowa kluczowe: broad bean ; cookies ; fermentation ; Lactobacillus plantarum
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2014
Autorzy: Artur Szwengiel, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak, Barbara Górna, Zbigniew Czarnecki, Wiktor Obuchowski
Tytuł: The use of legumes in the creation of pasta products with high content of nutrients and bioactive components
W: Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy : 3rd International Iseki Food Conference, 21-23 May, 2014, Athens, Greece, Book of Abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L.M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 116
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: fermentacja ; strączkowe ; Lactobacillus plantarum ; makaron
Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; leguminous ; Lactobacillus plantarum ; pasta
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2013
Autorzy: Artur Szwengiel, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Zbigniew Czarnecki, Wiktor Obuchowski
Tytuł: The content of some selected pro-health ingredients in extrudates containing different morphological components of red kidney bean
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Istanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 393
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: fermentacja ; czerwona fasola ; Lactobacillus plantarum ; chrupki
Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; Red Kidney bean ; Lactobacillus plantarum ; crunchy
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Zbigniew Czarnecki, Jacek Nowak
Tytuł: Influence of biotechnological treatment on bioactive components and nutrients in raw materials and pasta products obtained
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Istanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 395
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: fermentacja ; bób ; Lactobacillus plantarum ; przekąski
Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; broad bean ; Lactobacillus plantarum ; snacks
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP