logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2012
Autorzy: Kamila Goderska, Tomasz Rychlik, Ewa Andrzejewska, Andrzej Szkaradkiewicz, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Antagonistyczny wpływ Lactobacillus acidophilus DSM 20079 i DSM 20242 na bakterie patogenne izolowane od ludzi
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2012, R. 19, nr 3 (82), s. 114-131, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: Lactobacillus acidophilus ; aktywność antagonistyczna ; Helicobacter pylori ; Escherichia coli ; Salmonella enteritidis
Angielskie słowa kluczowe: Lactobacillus acidophilus ; antagonistic activity ; Helicobacter pylori ; Escherichia coli ; Salmonella enteritidis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.190
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2008
Autorzy: Kamila Goderska, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Comparision of growth of Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium bifidum species in media suplemented with selected saccharides including prebiotics
Tytuł równoległy: Porównanie wzrostu bakterii z gatunku Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium bifidum na podłożach z dodatkiem wybranych sacharydów w tym prebiotyków
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (3), s. 5-20, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; prebiotyki ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; kwas mlekowy
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; prebiotic ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; lactic acid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2006
Autorzy: Kamila Goderska, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Przeżywalność bakterii probiotycznych w soku marchwiowym z dodatkiem prebiotyków
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 669-672, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: soki warzywne ; sok marchwiowy ; prebiotyki ; probiotyki ; bakterie probiotyczne ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; przeżywalność
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; prebiotics ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; functional beverage
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2006
Autorzy: Piotr Gołek, Monika Lewandowska, Włodzimierz Bednarski
Tytuł: Właściwości adhezyjne szczepów Lactobacillus syntetyzujących biosurfaktanty
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 72
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: bakterie ; Lactobacillus ; Lactobacillus acidophilus ; Lactobacillus casei ; Lactobacillus fermenti ; szczepy bakteryjne ; właściwości adhezyjne
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2006
Autorzy: Kamila Goderska, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ dodatku prebiotyków na wzrost wybranych bakterii z rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s.65-66
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; prebiotyki ; bakterie ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; wzrost mikroorganizmów
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2006
Autorzy: Kamila Goderska, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Przeżywalność bakterii probiotycznych w soku marchwiowym z dodatkiem wybranych prebiotyków
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 22
Polskie słowa kluczowe: soki warzywne ; sok marchwiowy ; dodatki do żywności ; prebiotyki ; probiotyki ; bakterie probiotyczne ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; przeżywalność
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP