logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ENTEROBACTERIACEAE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2015
Autorzy: Mariola Galbas, Marek Selwet, Andrzej Borkowski, Tomasz Cłapa, Filip Porzucek, Witold Skrzypczak
Tytuł: The antibacterial properties of silage from different varieties of sorghum
Tytuł równoległy: Właściwości antybakteryjne kiszonek z różnych odmian sorgo
Źródło: Folia Pomer. Univ. Technol. Stetin., Agric., Aliment., Pisc., Zootech. - 2015, 322 (36) 4, s. 43-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 2081-1284 e-ISSN: 2300-5378
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: Enterobacteriaceae ; Lactobacillus ; sorgo
Angielskie słowa kluczowe: Enterobacteriaceae ; Lactobacillus ; sorghum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2015
Autorzy: Kamila Myszka, Mariola Olkowicz, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Impact of bacterial quorum sensing system on changes organoleptic markers of storage cabbage
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 4, no. 5, s. 407-411, il., bibliogr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: quorum sensing ; acylowane laktony homoseryny ; psucie mikrobiologiczne ; Enterobacteriaceae
Angielskie słowa kluczowe: Enterobacteriaceae ; quorum sensing ; acylated homoserine lactones ; microbiological spoilage
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2011
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski, Grzegorz Leśnierowski, Jacek Kijowski
Tytuł: Wpływ modyfikowanego lizozymu na mikroflorę rozdrobnionego mięsa wieprzowego przechowywanego w warunkach chłodniczych
W: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta : Materiały Konferencji Naukowej z okazji 50-lecia Zakładu/Katedry Towaroznawstwa Żywności Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, Poznań, 17-18 maja 2011 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Katedra Towaroznawstwa Żywności, Wydział Towaroznawstwa, Uniwersytet Ekonomiczny, 2011
Szczegóły: s. 28
Polskie słowa kluczowe: lizozym modyfikoway ; mięso wieprzowe ; Enterobacteriaceae ; Pseudomonas
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski
Tytuł: Zastosowanie promieniowania UV-C do higienizacji skorup jaj zanieczyszczonych bakteriami z rodziny Enterobacteriaceae
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 3, s. 121-126, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: promeniowanie UV-C ; skorupa jaja ; Enterobacteriaceae
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP