logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DMTA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2009
Autorzy: Ryszard Rezler
Tytuł: Wpływ substytucji tłuszczu zwierzęcego tłuszczem roślinnym na termoreologiczne właściwości farszów kiełbasy drobno rozdrobnionej
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 118-119
Polskie słowa kluczowe: DMTA ; reologia ; tłuszcz roślinny ; elastyczność
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2009
Autorzy: R. Rezler, H. M. Baranowska, J. Stangierski
Tytuł: Termoreologiczne właściwości białek drobiowych z dodatkiem transglutaminazy
Tytuł równoległy: Thermo-rheological properties of poultry proteins supplemented with transglutaminases
W: XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA : "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce", Wrocław - Szklarska Poręba, Poland, 7-9.09.2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : DD Dobra Drukarnia, 2009
Szczegóły: s. 207-208
ISBN: 978-83-929472-3-3
Polskie słowa kluczowe: DMTA ; MTG ; surimi
Angielskie słowa kluczowe: DMTA ; MTG ; surimi
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2005
Autorzy: Ryszard Rezler, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrkowska, Michał Piątek, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Rola fazy hydrokoloidalno-tłuszczowej w kształtowaniu właściwości reologicznych farszów wędlin drobno rozdrobnionych o obniżonej zawartości tłuszczu
Źródło: Inż. Rol. - 2005, R. 9, 11 (71), s. 401-412, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1429-7264
Polskie słowa kluczowe: błonnik łubinu ; farsz mięsny ; dynamiczno-mechaniczna analiza termiczna ; DMTA
Angielskie słowa kluczowe: meat stuffing ; lupine cellulose ; dynamic-mechanical thermal analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP