logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CLA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: CLA naturalnie występujący w produktach mlecznych - budowa i właściwości funkcjonalne
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 1, s. 48-49, il.
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; CLA
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; CLA
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2014
Autorzy: Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Adam Cieślak, Małgorzata Szumacher-Strabel, Romualda Danków, Dorota Cais-Sokolińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Joanna Teichert
Tytuł: Produkcja mleka owczego i koziego o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych
W: Biożywność : Konferencja naukowa: Innowacyjne linie produktów spożywczych pochodzenia roślinnego i zwierzęcego o właściwościach prozdrowotnych - oferta dla przemysłu, POLAGRAFOOD 2014, Poznań, 29-30.09.2014.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 20-30, il., bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: owce ; kozy ; mleko ; lnianka ; DDGS ; MUFA ; PUFA ; CLA
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2012
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak, Małgorzata Jezierska, Andrzej Sidor, Magdalena Filipczuk, Michał Ostrowski
Tytuł: Stabilność oksydacyjna liposomów z dodatkiem ekstraktów wybranych owoców
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 161
Polskie słowa kluczowe: liposomy ; owoce ; ekstrakty roślinne ; aktywność przeciwutleniająca ; TBARS ; CLA
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2003
Autorzy: Anna Gramza, Józef Korczak
Tytuł: Czy CLA chroni tluszcz w ukladach in vitro?
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2003, R. 30, nr 3/4, s. 1050-1054, il., bibliogr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: CLA ; kwas linolowy ; emulsje tłuszczowe ; nadtlenki ; TBA
Angielskie słowa kluczowe: CLA ; linoleic acid ; adipose emulsion ; peroxides ; TBA
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP