logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ŻYWNOŚĆ FERMENTOWANA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Ratajczak, Agnieszka Piotrowska-Cyplik, Kamila Myszka
Tytuł: Badania metapopulacyjne wybranych fermentowanych produktów pochodzenia roślinnego
Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2017, t. 72, nr 3, s. 26-38, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2083-5809
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność fermentowana ; mikroflora ; metapopulacja ; bezpieczeństwo żywności
Angielskie słowa kluczowe: fermented foods ; microflora ; metapopulation ; food safety
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2015
Autorzy: Katarzyna Ratajczak
Tytuł: Bakterie kwasu mlekowego - w trosce o nasze zdrowie
Źródło: Eko My. - 2015, nr 6 (226), s. 34-36, il.
p-ISSN: 1232-4531
Polskie słowa kluczowe: bakterie kwasu mlekowego ; fermentacja mlekowa ; żywność fermentowana
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2014
Autorzy: Jacek Nowak
Tytuł: Żywność fermentowana
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 404-414, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,73
Polskie słowa kluczowe: żywność fermentowana ; aktywność biologiczna ; bezpieczeństwo
Angielskie słowa kluczowe: fermented food ; biological activity ; safety
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2010
Autorzy: Jacek Nowak
Tytuł: Żywność fermentowana w kuchniach różnych narodów
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 81-91, il.
ISBN: 978-83-7160-585-7
Polskie słowa kluczowe: żywność ; żywność fermentowana ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Lasik, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena przydatności wybranych metod do analizy aktywności metabolicznej bakterii wyizolowanych z żywności fermentowanej
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 63
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: żywność fermentowana ; bakterie fermentacji mlekowej ; aktywność metaboliczna ; metody analizy ; ocena przydatności
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2006
Autorzy: Jacek Nowak
Tytuł: Żywność fermentowana w kuchniach różnych narodów
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 81-91, il.
ISBN: 83-7160-421-1
Polskie słowa kluczowe: żywność ; żywność fermentowana ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP