logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA
Liczba odnalezionych rekordów: 20



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/20
Rok: 2019
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: Demand factors of development of the organic food market - a review of Polish research
Tytuł równoległy: Uwarunkowania popytowe rozwoju rynku żywności ekologicznej - przegląd polskich badań
Źródło: Ann. Pol. Assoc. Agric. Agribus. Econ. - 2019, t. 21, z. 3, s. 260-276, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: popyt ; konsumenci ; rynek żywnościowy ; żywność ekologiczna ; badania
Angielskie słowa kluczowe: demand ; consumers ; market ; organic food ; research
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/20
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska
Tytuł: Pricing policy in organic food retail trade
Tytuł równoległy: Polityka cenowa w handlu detalicznym żywnością ekologiczną
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2017, 3 (45), s. 675-683, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: ceny ; żywność ekologiczna ; polityka cenowa ; stratefie cenowe
Angielskie słowa kluczowe: prices ; organic food ; pricing policy ; pricing strategies
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/20
Rok: 2017
Autorzy: Andrzej Osuch, Piotr Rybacki, Ewa Osuch, Przemysław Przygodziński, Leszek Piechnik
Tytuł: The hierarchy of decision-making criteria for choosing organic food by consumers on the example of vegetables and fruits with the use of the APH method
Tytuł równoległy: Hierarchizacja kryteriów decyzyjnych wyboru żywności ekologicznej przez konsumentów na przykładzie warzyw i owoców z wykorzystaniem metody AHP
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2017, vol. 62, 4, s. 54-58, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: żywność ekologiczna ; rolnictwo ekologiczne ; procesy decyzyjne
Angielskie słowa kluczowe: organic food ; organic farming ; decision-making process
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/20
Rok: 2016
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: The changes on the organic food market
Tytuł równoległy: Zmiany na rynku żywności ekologicznej
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2016, 4 (42), s. 597-605, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: zmiany ; produkcja ; dystrybucja ; ceny ; konsumpcja ; żywność ekologiczna
Angielskie słowa kluczowe: changes ; production ; distribution ; processes ; consumption ; organic food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/20
Rok: 2016
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: Mocne i słabe strony przetwórstwa ekologicznego
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2016, t. 18, z. 5, s. 143-148, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: mocne strony ; słabe strony ; przetwórstwo ekologiczne ; żywność ekologiczna
Angielskie słowa kluczowe: strengths ; weaknesse ; organic food processing ; organic food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/20
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska, Władysława Łuczka
Tytuł: Supply sources of specialist outlets offering organic food in Poland
Tytuł równoległy: Źródła zaopatrzenia sklepów specjalistycznych oferujących żywność ekologiczną w Polsce
Źródło: Folia Pomer. Univ. Technol. Stetin., Oecon. - 2014, 314 (77) 4, s. 99-106, il., bibliogr.
p-ISSN: 2081-0644
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2015].
Polskie słowa kluczowe: asortyment ; sklepy specjalistyczne ; sprzedaż ; źródła zaopatrzenia ; żywność ekologiczna
Angielskie słowa kluczowe: organic food ; product range ; retail ; specialist outlets ; supply sources
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/20
Rok: 2014
Autorzy: Władysława Łuczka, Joanna Smoluk-Sikorska
Tytuł: Polish organic farming in the period of integration with the European Union
Źródło: Intercathedra. - 2014, no. 30/4, s. 63-68, il., bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: rozwój ; integracja ; żywność ekologiczna
Angielskie słowa kluczowe: development ; integration ; organic farming
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/20
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska, Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Sale of organic food in specialist and general retail grocery outlets - a comparative analysis
Tytuł równoległy: Sprzedaż żywności ekologicznej w sklepach specjalistycznych i drobnodetalicznych placówkach spożywczych - analiza porównawcza
Źródło: Acta Sci. Pol., Oecon. - 2013, 12 (1), s. 35-44, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0757
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 stycznia 2014 r.].
Polskie słowa kluczowe: żywność ekologiczna ; dystrybucja ; sklepy specjalistyczne ; sklepy drobnodetaliczne ; oferta asortymentowa ; źródła zaopatrzenia
Angielskie słowa kluczowe: organic food ; distribution ; specialist outlets ; product range ; supply sources ; general retail grocery outlets
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/20
Rok: 2013
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła, Joanna Smoluk-Sikorska
Tytuł: Marketing żywności ekologicznej w aspekcie koncepcji 4P
Źródło: Zesz. Nauk. Wyż. Szk. Handl. Usł. Pozn. - 2013, nr 27, s. 167-177, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-9613
Polskie słowa kluczowe: marketing ; żywność ekologiczna ; koncepcja 4P
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
10/20
Rok: 2012
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Ocena konsumencka dystrybucji żywności ekologicznej
Źródło: Zesz. Nauk. Wyż. Szk. Handl. Usł. Pozn. - 2012, nr 24, s. 191-201, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-9613
Polskie słowa kluczowe: żywność ekologiczna ; dystrybucja ; ocena konsumencka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
11/20
Rok: 2010
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła, Joanna Smoluk-Sikorska
Tytuł: Poziom cen produktów ekologicznych w handlu detalicznym
Źródło: Zesz. Nauk. Wyż. Szk. Handl. Usł. Pozn. - 2010, nr 20, s. 39-47, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-9613
Polskie słowa kluczowe: żywność ekologiczna ; ceny ; handel detaliczny
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
12/20
Rok: 2009
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła, Joanna Smoluk-Sikorska
Tytuł: Poziom i zróżnicowanie oferty asortymentowej żywności ekologicznej w dystrybucji specjalistycznej
Tytuł równoległy: Level and diversification of organic food assortment offer in specialistic chain
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2009, vol. 54, 3, s. 191-195, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: żywność ekologiczna ; asortyment ; sklepy specjalistyczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/20
Rok: 2007
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Ocena rynku żywności ekologicznej w aspekcie zrównoważonej konsumpcji
Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Oecon. - 2007, 48(256), s. 187-194, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1643-7683
Polskie słowa kluczowe: rynek ; konsumpcja zrównoważona ; żywność ekologiczna
Angielskie słowa kluczowe: organic food ; market ; sustainable consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
14/20
Rok: 2007
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Małgorzata Sobczak, Sylwia Chudy
Tytuł: Produkty rolnictwa ekologicznego i ich konsumenci
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2007, 4 (13), s. 36-43, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; żywność ekologiczna ; konsumenci ; zachowania konsumenckie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/20
Rok: 2006
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła, Joanna Smoluk
Tytuł: Rolnictwo ekologiczne w wybranych krajach Europy Środkowej i Wschodniej
Źródło: Ekon. Śr. - 2006, nr 1 (29), s. 204-212, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0867-8898
Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ekologiczne ; Europa Środkowa ; Europa Wschodnia ; żywność ekologiczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/20
Rok: 2006
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła, Joanna Smoluk
Tytuł: Analiza dystrybucji żywności ekologicznej w Polsce
W: Wybrane zagadnienia ekologiczne we współczesnym rolnictwie : Monografia. t. 3 / Pod red. Zbyszka Zbytka.
Adres wydawniczy: Poznań : Przemysłowy Instytut Maszyn Rolniczych, 2006
Szczegóły: s. 72-79, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 83-921598-7-X
Polskie słowa kluczowe: żywność ekologiczna ; dystrybucja
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/20
Rok: 2005
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Percepcja żywności ekologicznej przez konsumentów
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2005, t. 7, z. 8, s. 164-170, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; żywność ekologiczna ; rynek żywności ekologicznej
Angielskie słowa kluczowe: consumer ; organic food ; organic food market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
18/20
Rok: 2005
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Rozwój rolnictwa ekologicznego oraz dystrybucji i konsumpcji jego produktów
Źródło: Wieś Rol. - 2005, nr 2 (127), s. 172-185, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1673
Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ekologiczne ; rozwój rolnictwa ; globalizacja ; żywność ekologiczna ; dystrybucja ; rynek żywnościowy
Angielskie słowa kluczowe: organic farming ; ecological food ; globalization
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
19/20
Rok: 2004
Autorzy: W. Łuczka-Bakuła
Tytuł: Rolnictwo i rynek żywności ekologicznej w Unii Europejskiej i w krajach wstępujących do UE
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 184-189, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ekologiczne ; żywność ekologiczna ; Unia Europejska
Angielskie słowa kluczowe: organic agriculture ; organic food ; European Union
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
20/20
Rok: 2003
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła, Cezary J. Mądrzak
Tytuł: Żywność konwencjonalna, ekologiczna i zmodyfikowana genetycznie - aktualny stan rynku i perspektywy jego rozwoju
Źródło: Wieś Rol. - 2003, nr 3 (120), s. 82-100, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0137-1673
Polskie słowa kluczowe: żywność konwencjonalna ; żywność ekologiczna ; żywność genetycznie modyfikowana
Angielskie słowa kluczowe: conventional food ; ecological food ; genetically modified food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP