logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ŻYWNOŚĆ BEZGLUTENOWA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Suliburska, Zbigniew Krejpcio, Julita Reguła, Agnieszka Grochowicz
Tytuł: Evaluation of the content and the potential bioavailability of minerals from gluten-free products
Tytuł równoległy: Ocena zawartości i potencjalnej biodostępności składników mineralnych z żywności bezglutenowej
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (1), s. 75-79, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: składniki mineralne ; żywność bezglutenowa ; biodostępność
Angielskie słowa kluczowe: minerals ; gluten free ; food ; bioavailability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2013
Autorzy: Marzanna Hęś, Anna Jędrusek-Golińska, Danuta Górecka, Joanna Kobus-Cisowska, Marta Zając
Tytuł: Badanie wiedzy żywieniowej osób z celiakią i uczuleniem na gluten z terenu Poznania
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 2, s. 389-392, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 26 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: celiakia ; gluten ; żywność bezglutenowa
Angielskie słowa kluczowe: coeliac disease ; gluten ; gluten-free food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2004
Autorzy: Agnieszka Makowska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Metody immunochemiczne w analizie zbóż i ich przetworów. cz. 1, Kontrola bezpieczeństwa żywności bezglutenowej
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2004, R. 48, nr 8, s. 10-12, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwory zbożowe ; żywność bezglutenowa ; kontrola jakości ; bezpieczeństwo żywności ; metody analizy ; metody immunochemiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP