logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ŻEL SKROBIOWY
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2016
Autorzy: Ryszard Rezler
Tytuł: Właściwości mechaniczno-reologiczne i teksturowe układów skrobiowo-tłuszczowych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016. - 102 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-841-4
Uwagi: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 484
Liczba arkuszy: 7,3
Polskie słowa kluczowe: DMA ; emulsja ; reologia ; skrobia modyfikowana ; tekstura ; tłuszcz zwierzęcy ; żel skrobiowy
Angielskie słowa kluczowe: animal fat ; DMA ; emulsion ; modified starch ; rheology ; starch gel ; texture
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
2/2
Rok: 2011
Autorzy: Magdalena Krystjan, Marek Sikora, Greta Adamczyk, Hanna M. Baranowska
Tytuł: Wpływ hydrokoloidów na organizację wody w żelach skrobii
W: Metody fizyczne w badaniu środowiska rolno-spożywczego i leśnego : Konferencja naukowa, 7-9 września 2011, Białowieża : Referaty i doniesienia / Red. Sławomir Bakier, Sławomir Obidziński, Bogusław Szot, Wanada Woźniak.
Adres wydawniczy: Lublin : Polskie Towarzystwo Agrofizyczne, 2011
Szczegóły: s. 66-67
ISBN: 978-83-926649-8-7
Polskie słowa kluczowe: żel skrobiowy ; hydrokoloidy ; woda ; relaksacja spinowa
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP