logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ŚLIWKI
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2014
Autorzy: Anna Michalska, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Przydatność do suszenia owoców śliw uprawianych w Polsce w aspekcie przemian związków bioaktywnych i tworzących się produktów reakcji Maillarda
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 6 (97), s. 29-38, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 marca 2015].
Liczba znaków: 29000
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo owoców ; polifenole ; karmelizacja ; produkty reakcji Maillarda ; śliwki
Angielskie słowa kluczowe: processing of plums ; polyphenols ; caramelisation ; Maillard reaction products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Determination of chemical composition of plums during pre-treatment and drying
Tytuł równoległy: Oznaczanie składu chemicznego śliwek podczas obróbki wstępnej i procesu suszenia
Źródło: Ecol. Chem. Eng. S. - 2012, vol. 19, no. 1, s. 89-96, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1898-6196 e-ISSN: 2084-4549
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; suszenie ; odwadnianie osmotyczne ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: plums ; drying ; osmotic dehydration ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.382
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/8
Rok: 2011
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ odwadniania śliwek na zmiany ich składu chemicznego
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2011, z. 558, s. 275-285, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Wybrane problemy inzynierii żywności. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; odwadnianie osmotyczne ; związki polifenolowe ; cukry ; zmiany masy
Angielskie słowa kluczowe: plum ; osmotic dehydration ; polyphenolic compounds ; sugars ; weight changes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/8
Rok: 2010
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Effect of storage time on contents of polyphenolic compounds in selected cultivars of plum (Prunus domestica L.)
Tytuł równoległy: Wpływ czasu przechowywania na zawartość związków polifenolowych w wybranych odmianach śliwek (Prunus domestica L.)
Źródło: Ecol. Chem. Eng. A. - 2010, vol. 17, no. 9, s. 1197-1202, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-6188 e-ISSN: 2084-4530
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 16400
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; polifenole ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: plum ; polyphenols ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/8
Rok: 2010
Autorzy: Grzegorz Łysiak, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Quality of plum fruits after storage dependend of quality parameters during harvest
Tytuł równoległy: Jakość owoców śliwy po przechowywaniu w zależności od parametrów jakościowych w czasie zbioru
Źródło: Ecol. Chem. Eng. A. - 2010, vol. 17, no. 10, 1361-1367, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-6188 e-ISSN: 2084-4530
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 16870
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; przechowywanie ; zawartość ekstraktu ; jędrność ; optymalna data zbioru ; barwa owoców
Angielskie słowa kluczowe: plum ; cold storage, ; TSS ; firmness ; optimum harvest date ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/8
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Julita Reguła, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Physico-chemical properties and antioxidant activity of selected plum cultivars fruit
Tytuł równoległy: Parametry fizykochemiczne i aktywność przeciwutleniająca owoców wybranych odmian śliwek
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (4), s. 15-22, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 22300
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; aktywność przeciwutleniająca ; barwa ; parametry fizyczne ; parametry jakosciowe
Angielskie słowa kluczowe: plum ; antioxidant activity ; colour ; physical parameters ; quality parameters
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/8
Rok: 2004
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: Wpływ terminu zbioru śliw odmiany 'Valor', 'Valjewka' i 'Elena' na jakość owoców i ich zdolność przechowalniczą
Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Agric. - 2004, 96 (240), s. 103-107, bibliogr.
p-ISSN: 1506-1973
Liczba znaków: 14200
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; przechowywanie ; terminy zbioru ; jędrność ; barwa owoców
Angielskie słowa kluczowe: plum ; storability ; optimum harest date ; firmness ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2003
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: President
Źródło: Sad Nowocz. - 2003, R. 31, 3, s. 62, il.
p-ISSN: 0137-4788
Liczba znaków: 1560
Polskie słowa kluczowe: drzewa owocowe ; śliwa President ; wrażliwość roślin ; plonowanie ; śliwki ; jakość owoców
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.100
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP