logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ŁUSKA GRYCZANA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2017
Autorzy: Danuta Górecka, Marzanna Hęś, Agnieszka Wnuk, Krzysztof Dziedzic, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Możliwość wykorzystania gryki i jej produktów ubocznych w wyrobach ciastkarskich
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2017, t. 98, nr 2, s. 194-197, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: mąka gryczana ; łuska gryczana ; skład chemiczny ; wyroby ciastkarskie ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: buckwheat flour ; buckwheat husk ; chemical composition ; pastry goods ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2012
Autorzy: Marzanna Hęś, Danuta Górecka, Krzysztof Dziedzic
Tytuł: Antioxidant properties of extracts from buckwheat by-products
Tytuł równoległy: Przeciwutleniające właściwości ekstraktów z ubocznych produktów gryki
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (2), s. 167-174, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: łuska gryczana ; otręby gryczane ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: buckwheat ; hull ; bran ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2012
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka, Krystyna Szymandera-Buszka, Krzysztof Dziedzic, Anna Jędrusek-Golińska, Marzanna Hęś, Katarzyna Waszkowiak, Elżbieta Piotrowska
Tytuł: Możliwości wykorzystania inuliny, mączki i łuski gryczanej do produkcji wyrobów ciastkarskich
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 123
Polskie słowa kluczowe: inulina ; mączka gryczana ; łuska gryczana ; błonnik pokarmowy ; ocena sensoryczna ; badania
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP