logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: YOUNG BULLS
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2017
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Jolanta Komisarek, Monika Okulicz, Daniel Stanisławski, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Meat quality of Limousin young bulls slaughtered at 6, 9 and 12 months of age
Źródło: Emir. J. Food Agric. - 2017, vol. 29, iss. 10, s. 792-798, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2079-052X e-ISSN: 2079-0538
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: young bulls ; age ; meat quality ; glycolytic potential ; residual glycogen
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.609
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Beata Mikołajczak, Anita Spychaj
Tytuł: Zmiany udziału białek w wycieku wirówkowym z mięsa buhajków różnych ras i w różnym wieku, w czasie dojrzewania wołowiny
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 3 (94), s. 78-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: buhajki ; rasy zwierząt ; czas dojrzewania ; białka ; wyciek wirówkowy ; proteoliza
Angielskie słowa kluczowe: young bulls ; cattle breed ; ageing time ; protein ; centrifugal drip ; proteolysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2007
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Comparison of polymorphic myosin forms with selected meat quality attributes of bulls of various breeds and age
Tytuł równoległy: Porównanie form polimorficznych miozyny z wybranymi wskaźnikami jakości mięsa byczków zróżnicowanych pod względem rasy i wieku
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 4 (A), s. 201-205, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: young bulls ; breed ; Longissimus dorsi muscle ; MHC isoforms ; WBSF ; drip loss
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP