logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: YOGHURT
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Determination of antioxidant activity of yoghurt enriched with polymerized whey protein
Źródło: Mljekarstvo. - 2018, vol. 68, 4, s. 272-281, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: yoghurt ; polymerized whey protein ; antioxidant activity ; lactic acid bacteria
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Designig quality of yogurt with polymerized whey protein
W: XII Copernican International Young Scientists Conference : Nicolaus Copernicus University, 28-29 June, 2018, Toruń, Poland.
Adres wydawniczy: Toruń : Nicolaus Copernicus University, 2018
Szczegóły: s. 83, bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: yoghurt ; polymerized whey protein ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Potencjał przeciwutleniający jogurtu z mleka o zwiększonej zawartości białek serwatkowych i poddanego enzymatycznej hydrolizie laktozy
Tytuł równoległy: Antioxidant activity of yoghurt from milk with increased whey protein content and subjected to enzymatic hydrolysis of lactose
W: III Konferencja Naukowa Enzymos Enzymy w nauce i przemyśle : Lublin, 18 listopada 2017 r., Abstrakty / Red. Magdalena Staszczak, Anna Jarosz-Wilkołazka, Kamil Maciąg.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2017
Szczegóły: s. 61-62
ISBN: 978-83-65272-63-8
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: białka serwatkowe ; jogurt ; potencjał przeciwutleniający
Angielskie słowa kluczowe: whey proteins ; yoghurt ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2015
Autorzy: R. Danków, J. Pikul, J. Wójtowski, D. Cais-Sokolińska, J. Teichert, E. Bagnicka, A. Cieślak, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: The effect of supplementation with gold of pleasure (Camelina sativa) cake on the fatty acid profile of ewe milk and yoghurt produced from it
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2015, vol. 24, no. 3, s. 193-202, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; Camelina sativa ; milk ; yoghurt ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.511
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2011
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Krzysztof Borski, Małgorzata Lasik
Tytuł: Assessment of suitability of yoghurts produced in Poland for the diet of children and teenagers suffering from hypolactasia
Tytuł równoległy: Ocena przydatności jogurtów produkowanych w Polsce w diecie dzieci i młodzieży z hypolaktazją
Źródło: Zdr. Publ. - 2011, 121 (4), s. 407-411, il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Zdrowie Publiczne " [Dostęp 25 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: choroby człowieka ; hipolaktazja ; dzieci ; młodzież ; żywienie człowieka ; jogurty ; beta-D-galaktozydaza ; bakterie kwasu mlekowego
Angielskie słowa kluczowe: yoghurt ; hypolactasia ; beta-D-galactosidase ; lactic acid bacteria
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Dynamika zmian kwasowości jogurtu z dodatkiem produktów zbożowych podczas chłodniczego przechowywania
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 111, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_111.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: jogurty ; dodatki do żywności ; produkty zbożowe ; przechowywanie ; kwasowość ; zmiany kwasowości
Angielskie słowa kluczowe: yoghurt ; acidity ; buckwheat groats ; shelf-life
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP